Agurkesalat

by Maria
Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat.

Det tager ikke lang tid at lave din egen agurkesalat og det laves med ganske få ingredienser. Det kan være helt slut med at købe de færdiglavede glas i supermarkederne, når du først har prøvet det selv.

Server den hjemmelavet agurkesalat til en gammeldags oksesteg eller grydestegt kylling.

Udover at det er utrolig nemt, så smager den hjemmelavede udgave altså også SÅ meget bedre.

Agurkesalat

Lækker agurkesalat der blandt andet kan serveres til flæskestegssandwich.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
1 sylteglas
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 uge på køl

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 2 dl lys lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 8-10 peberkorn
  • 5 lauerbærblade
  • Lidt salt

Fremgangsmåde
 

  • Agurkerne skylles og skæres i tynde skiver.
  • Brug et mandolinjern eller et rivejern på den side, hvor du kan lave skiver.
    Du kan også bare bruge en skarp kniv.
  • Fordel skiverne på et et stort tykt lag køkkenrulle eller et viskestykke og drys med lidt salt.
  • Imens koges eddiken op med sukker og vand.
  • Så snart sukkeret er opløst, tages det af varmen og køles af.
  • Det er lidt nemmere, hvis du hælder væsken over i en anden skål.
  • Klem agurkeskiverne mellem hænderne for at vride dem for væsken, der er trængt ud.
  • Kom skiverne i et tætsluttet glas.
  • Hæld eddikelagen over agurkerne og kom evt. peberkorn og lauerbærblade deri.
  • Stil glasset på køl.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

En skøn hjemmelavet agurkesalat serveres til frokostbordet. For eksempel til julefrokost, pinse- eller påskefrokost hvor der bliver bliver lagt ekstra energi og kærlighed i maden.

Jeg mindes min mormor og den helt ægte mormormad, når jeg selv laver det. For det hører sig virkelig til det skønne mormorkøkken.

Syltede grøntsager kan bruges til mange forskellige ting, og så kan man nemt selv lave det.

Hvor lang tid kan hjemmelavet agurkesalat holde sig?

Agurkesalaten kan holde sig ca. 1 uge på køl. Det kan både ses og smages, når de ikke er så gode mere.

Hvis du gerne vil have dem til at holde længere, kan man evt. skylle opbevaringsglasset med atamon, inden der kommes agurkesalat i.

Atamon er til konservering af fødevarer og hæmmer udviklingen af bakterier mm. i fødevarerne.

Husk at opbevar dine hjemmelavede agurkesalat i en tæt lukket beholder i køleskabet. Jeg bruger oftest en af glas, men der findes mange gode plastikbøtter, som også holder helt tæt.

Brug en ren gaffel hver gang du hapser lidt fra glasset. På den måde kan det holde sig lidt længere da der ikke kommer andre bakterier i agurkesalaten.

Mere inspiration til opskriften.
  • Der hvor man også ofte bruger agurkesalat er i en flæskestegssandwich.  Den fylder man med flæskesteg, rødkål, mayonnaise og ikke mindst agurkesalaten.
  • Lav en portion når du ved, at I skal bruge det. Det behøves ikke at blive lavet på dagen, men kan sagtens laves et par dage før, at det skal bruges.
  • Jeg putter gerne peberkorn og laurbærblade i, men hvis man ikke er så meget til det, så kan de også sagtens undværes.

Agurkesalat

Leave a Comment

Opskrift Vurdering