Appelsinkage

by Maria
Appelsinkage

Skøn krydret appelsinkage.

Her får du opskriften på en utrolig lækker appelsinkage med marcipan. Det er en svampet kage med appelsin, og du kan her få den bedste opskrift på appelsinkage her.

Når kagen er bagt bliver den overhældt med appelsinsirup. Det gør kagen ekstra svampet og kagen får den skønneste smag af appelsin.

Hvis du elsker appelsin i dit bagværk, kan jeg anbefale dig at prøve et julebrød med appelsinremonce.

Jeg kan varmt anbefale dig at prøve kagen! Generelt passer krydderkager godt til juletiden og de kolde måneder, hvor krydderierne er med til at give kagen en skøn smag med de varme krydderier.

Appelsinkage

Lækker appelsinkage med varme krydderier og marcipan.
Forberedelses tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
1 kage
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 3-4 dage

Ingredienser

Kagedej

  • 180 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g marcipan, revet
  • Skal fra 1 appelsin
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk nelliker

Appelsinsirup

  • Saft fra 2 appelsiner
  • 50 g sukker

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Bland smør og sukker godt sammen i en stor skål.
  • Pisk æggene i smørblandingen et ad gangen.
  • Vend derefter den revede marciapn og appelsinskal deri.
  • Til sidst sigtes alle de tørre ingredienser i skålen.
  • Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
  • Kagen bages i 40 minutter (alt efter ovnens varme).
  • Stik evt. med en træspyd for at se om dejen hænger ved.
    Hvis den gør så giv den et par minutter mere.
  • Imens koges appelsinsaft og sukker op i en lille karserolle.
  • Lad det simre i ca. 10 minutter for at smelte sukkeret og gøre konsistensen lidt tykkere.
  • Tag den derefter af varmen.
  • Når kagen er bagt tages den ud af formen og afkøles på en bagerist.
  • Overhæld den afkølede sirup på den afkølede kage.
    Lad siruppen trække ind i kagen i et kvarters tid før du skærer kagen i skiver.
    Du kan evt. komme lidt glasur og appelsinskal på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Det er ikke altid, at bagetider er ens for alle ovne. Derfor er det en god ide at holde øje med kagen, inden at de 40 minutter er gået. Så får du det bedste udfald med denne opskrift på appelsinkage.
  • Når kagen virker færdig, kan du stikke et træspyd i kagen for at tjekke, om appelsinkagen er bagt færdig. Hvis der er rå kagedej på træspyd, skal den have et par minutter mere. Er der ikke kagedej på træspyd, kan du tage den ud af ovnen. Det gør ikke noget, at der er fugtige krummer på pinden.
  • Mangler du inspiration til julens bagværk? Så kan du prøve at kigge i min julebagværk kategori, hvor jeg har samlet en masse skønne opskrifter på bagværk, der passer til julen.
  • Du kan finde flere opskrifter på kager lige her!
Kage med appelsin.

Appelsinkage med marcipan smager dejligt, og så passer den særligt godt til julen. Den indeholder nemlig dejlige krydderier, som leder tankerne hen på den søde juletid.

Den appelsinsirup som bliver hældt over kagen, når den er friskbagt gør, at kagen kan holde sig frisk og svampet i flere dage. Så undgår man, at ens skærekage bliver tør.

Udover den skønne appelsin så er der også tilsat marcipan, som også er med til at gøre den ekstra svampet. 

Server den i juledagene hvor familien er samlet. Tag eventuelt børnene med i køkkenet og nyd duften af marcipan, appelsin, kanel, kardemomme og nelliker der spreder sig i huset.

1 comment

Ann kristina 2. december 2019 - 10:09

Hej ❤️ Mht ovnen er det alm ovn eller varmluft du bruger ? Jeg er nemlig lidt i tvivl. Kagen ser mega lækker ud. Har du puttet glasur på efter du har hældt siruppen på eller har du bare brugt flormelis istedet for alm sukker da du lavede den ? Jeg glæder mig så meget over din bog den er fantastisk og så inspirerende. Kh fra Ann

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering