Bananbrød

by Maria

Det bedste bananbrød.

Her får du opskriften på et virkelig lækkert og smagfult bananbrød.

Bananbrød minder meget om en banankage. Forskellen er at der ofte er brugt en smule mindre sukker i brødet og det, sol navnet lyder, minder lidt mere om et brød end om en kage.

Prøv også dette sundere bananbrød (næsten) uden tilsat sukker!

Her får du altså et bananbrød som er svampet, sødt og foruden de modne bananer også er vendt med mørk chokolade og valnødder.

Prøv det, det kan virkelig anbefales!

Bananbrød

Lækkert bananbrød med chokolade og valnødder.
Forberedelses tid: 10 minutter
1 Brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 70 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker eller ½ tsk ren vaniljepulver
  • tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 3 modne bananer
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g valnødder, kan undlades

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
  • Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i skålen og vendt det i æggemassen med en dejskraber.
  • Smelt smøret og vend det i blandingen. Tilføj salt.
  • Mos bananerne med en gaffel, hak chokolade og valnødder groft og vend det hele i dejen.
  • Hæld dejen i en brødform ca. 30 cm. lang beklædt med bagepapir.
  • Bag brødet i 35 minutter. Er du i tvivl om det er færdigt, så stik et træspyd ned i hænger dejen ikke ved er det færdigbagt.
  • Tag bananbrødet ud af formen og lad den afkøle på en rist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Bananbrødet er super godt at lave, hvis du har bananer, der er blevet godt modne.

Det er nemlig aller bedst, hvis bananerne er godt gule i skrællen og med en masse brune pletter på, når du skal bruge dem i bagværk. Jo mere bløde og modne banerne er, jo sødere er de også i smagen. Du får altså et sødt bananbrød, hvis du bruger dine modne bananer.

Bananbrød og bananmuffins er super godt, hvis du vil undgå at smide dine bananer ud. Så går de ikke til spilde, og du kan i stedet nyde et godt bagværk ud af noget, der ellers ville blive smidt ud.

Du kan spise brødet, som det er, men nogen kan også godt lide at putte et lille lag smør på.

Det er tænkt som en god og lækker snack, og det kan sagtens nydes sammen med kaffen eller som mellemmåltid.

Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens fryse bananbrødet ned. Evt. skære det i skiver inden og lægge mellemlægspapir imellem skiverne. Så kan du nemt tage de skiver op, som du skal bruge og gemme resten på frost.
  • Du bestemmer helt selv, om du vil tilsætte chokoladen eller ej. Det smager skønt uden, men chokolade er nu altid godt.
  • Det er ligeledes det samme med valnødder, undlad dem hvis du ikke kan lide dem.
  • Du kan sagtens tilsætte andre nødder end valnødder. Du bestemmer selv, hasselnødder smager også meget godt i brødet.

7 comments

Bente Panduro Siegstad 21. september 2021 - 15:08

Hej
Hvordan mon det er med rosiner, istedenfor chokolade…

Reply
Maria 22. september 2021 - 9:09

Hej Bente,
Du kan sagtens bruge rosiner i stedet for chokolade. Det lyder også lækkert!
Jeg har faktisk ikke selv brugt frosne bananer i mine kager før. Fordi de er lidt mere vandende når de er optøet igen.
Men umiddelbart tænker jeg at du godt kan. Jeg kan bare ikke svare ud fra egen erfaring.
Vend endelig tilbage hvis du giver det et forsøg 🙂
Kh Maria

Reply
Bente Panduro Siegstad 21. september 2021 - 15:09

Glemt og spørge, jeg har frossen bananer, kan jeg bruge dem ?

Reply
Michella 27. september 2021 - 14:37

Hvis jeg ikke har vamluft .? Hvordan så.?

Reply
Maria 27. september 2021 - 14:45

Hej Michella,
Så sætter du bare ovnen på 190 grader og tilbereder bananbrødet som anvist i opskriften 🙂
En varmluftovn er som regel lidt varmere i temperaturen end en almindelig ovn.
Kh Maria

Reply
Stine Nørgaard Pedersen 20. marts 2022 - 8:08

Hej,
Virkelig lækker og nem at lave, endda med en 1 årig pilfinger på sidelinjen ☺️
Tak for alle dine skønne opskrifter og gode Instagram profil, Maria.
Mvh Stine N.

Reply
Maria 22. september 2022 - 11:55

Hej Stine. Beklager mit meget sene svar. Tusind tak for din søde besked, det varmer altid, når jeg kan se, at mine opskrifter bliver brugt flittigt. Jeg er meget glad for, at du følger med både her og på Instagram. Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering