Blomkåls kartoffelsalat med pesto

by Maria
Blomkåls kartoffelsalat med pesto

Blomkåls kartoffelsalat med pesto.

Frisk og sommerlig blomkåls kartoffelsalat med pesto – en rigtig lækker sag!

Server salaten til de mange sommeraftener hvor grillen er i brug. En lækker kartoffelsalat med blomkål og pesto kan serveres sammen med et godt stykke kød eller måske en grillet fisk.

Du kan drysse nogle saltbagte græskarkerner på toppen. Det er super nemt at lave og smager virkelig godt på.

Du kan med fordel lave salaten et par timer før den skal serveres. Så får pestoens smag lov til at trænge godt ind i kartofler og blomkål.

Blomkåls kartoffelsalat med pesto

En lækker kartoffelsalat med blomkål og pesto.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
8 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 600 g nye kartofler
  • 350 g blomkål
  • 100 g ærter
  • 3 forårsløg
  • 130 g basilikumspesto
  • Salt og peber
  • Friske basilikumsblade

Fremgangsmåde
 

  • Skrub kartoflerne for jord og skræl. Det inderste lag skæl må gerne blive på.
    Kog kartoflerne i saltet vand i 8 minutter.
    Lad kartoflerne trække i vandet i 5 minutter og hæld derefter koldt vand over.
  • Skift gerne vandet flere gange så kartoflerne bliver helt kolde indeni.
  • Skær blomkålen i små buketter, optø ærterne og snit forårsløg fint.
    Skær kartoflerne i kvarte.
  • Vend det hele sammen med pesto i en stor skål og smag til med salt og peber.
    Drys friske basilikumsblade på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Når du laver salaten så sørg for at kartoflerne er helt kolde, før du bruger dem. Hvis du f.eks serverer kartofler til aftensmaden dagen forinden kan du koge rigeligt og gemme resterne til din blomkåls kartoffelsalat med pesto. Så gør du det ekstra nemt for dig selv.
  • Kartoffelsalaten kan sagtens holde sig 1-2 dage i køleskabet, så hvis du ikke får det spist den ene dag, så kan det sagtens gemmes i en bøtte på køl.
  • Jeg har i denne her opskrift brugt en klassisk basilikumspesto, men du kan også bruge en persille pesto eller en rød pesto.

 

Kartoffelsalat med blomkål og pesto

Kartoffelsalat med blomkål og pesto.

Kartoffelsalaten her er især lækker om sommeren. Det er her at der er nye danske kartofler i sæson og friske ærter. Har du tålmodighed til det, så kan jeg anbefale at bælge de friske ærter og komme i salaten. Det smager sompelthgen så godt og er en helt anden smagsoplevelse end ærter fra frost.

Det er for det meste om sommeren, at vi her i Danmark spiser kartoffelsalat. Ofte bliver det serveret, når vi tænder op i grillen. Den lidt kølige kartoffelsalat er perfekt til det varme kød i sommervarmen.

Du kan dog servere netop kartoffelsalat med blomkål og pesto til lige, hvad du vil. Og når du ikke kan få fingre i hverken nye kartofler eller friske ærter så kan salaten sagtens laves alligevel.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering