Lækker brombærkage med kokossukker og mandler!
Her får du opskriften på en brombærkage med kokossukker. Kagen er med et naturligt sukker produkt som gør kagen til et lidt sundere valg!
De mange brombær giver et syrligt indslag til den lækre kagebund. Server evt. en klat skyr eller græsk yoghurt rørt op med vaniljekorn til kagen. Det vil være rigtig lækkert!
Brombærkage med kokossukker
printingredienser
- 100 g. kokossukker
- 4 store æg
- 70 g. mandelmel
- 200 g. hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljekorn
- 250 g. frosne brombær, optøet
- 1 håndfuld mandelsplitter eller hasselnødflager
Sådan gør du:
- Ovnen tændes på 175 grader, (varmluft)
- Æg og kokossukker piskes luftigt i en skål med en elpisker
- Alle de tørre ingredienser vendes ned i en skålen med æggemassen
- En mellemstørrelse springform eller andet ovnfastfad beklædes med bagepapir
- Kagen kommes i formen og de optøede bær kommes ovenpå
- Tryk bærrene godt ned i dejen, så dejen også kommer u i kanterne
- De frosne hindbær vendes i dejen, gem gerne lidt til at pynte på toppen
- Hasselnødflager eller mandelsplitter drysses på toppen
- Kagen kommes i ovnen i ca. 35 minutter. Hvis du er i tvivl om kagen er færdig, kan du stikke i kagen med et træspyd, dejen må ikke hænge fast!
- Kagen nydes afkølet og gerne med en klat cremefraiche/skyr/græsk yoghurt. Velbekomme!
Denne brombærkage med kokossukker er et godt valg hvis du tænker lidt over hvilket og hvor meget sukker du indtager.
Jeg synes det er sjovt at lave sundere alternativer og prøve nye sager af i køkkenet. Og gerne kager som stadig smager dejligt! Selvom det mere almindelige hvide sukker er udskiftet i kagen her, så smager den skønt!
Du kan sagtens fryse kagen ned!