Utrolig lækre og nemme bruschetta!
Bruscetta stammer fra Italian og er typisk en antipasto ret. Antipasti betyder før maden og er som regel små forrets serveringer.
Bruschetta er små grillet brød med olie og hvidløg som derefter fyldes med forkellige lækkerier – disse med frisk tomat & basilikum! Det kunne også være oliventapanade – som er smagfulde oliven der er blendet med andre smaggivere og der så er let at komme på brødet!
De små brød kan f.eks laves af disse hjemmebagte ciabatta boller og ellers kan du også købe et færdigbagt brød!
Når brødet er bagt er de super nemme at lave og det er bare så lækkert som en lille apetizer, forret eller som en del af et tapasbord!
Bruschetta
printingredienser
- 10 skiver brød
- 1 fed hvidløg
- 2 store tomater, i tern
- 1 lille rødløg, i tern
- 1 håndfuld frisk basilikum (eller kruspersille)
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 spsk. olie
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 190 grader (varmluft)
- Kom brødet på en bageplade med bagepapir eller brug din bagerist
- Fordel lidt olie på hvert stykke brød og bag brødene i ca. 10-12 minutter
- Imens skæres tomater og rødløg i tern, basilikum hakkes og det blandes sammen i en skål med salt, peber og olie
- Hvidløget pilles og deles i midten på langs
- Når brødene er blevet sprøde i ovnen lægges de på et fad og hvert brød gnides med hviløg på overfladen – det giver en skøn hvidløgs smag på brødene
- Fordel tomatblandingen på brødene og undgå væsken i bunden af skålen. Pynt evt. med lidt ekstra krydderurter på toppen og de er klar til servering. Velbekomme!
Jeg elsker bruschetta og har lavet det utrolig mange gange og i mange forskellige udgaver. Den allermest brugte, hjemme hos mig, er denne slags med tomat & basilikum. En frisk og lækker lille sag!
Faktisk er tomatblandingen – som ses på billedet – lavet med persille! Jeg havde ikke basilikum da jeg skulle tage billedet og hakket persille smager også fantastisk i blandingen!