Bulgursalat med abrikoser

by Maria
Bulgursalat med abrikoser

Bulgursalat med abrikoser og mynte.

En lækker bulgursalat med abrikoser som tager dig ca. 20 minutter at bikse sammen. Salaten får en skøn smag fra den friske mynte, det smager bare fantastisk godt sammen med de andre ingredienser.

Prøv også opskriften på den skønne´Tabouleh´. Salaten er også lavet på bulgur og vendt med friske grøntsager og masser af persille!

Her får du altså et nemt måltid som er rigtig lækkert. Det behøves ikke altid at kræve så meget!.

Bulgursalat med abrikoser

Fyldig salat med bulgur og frisk mynte.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
3 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Salat

  • dl bulgur
  • ½ grøntsags bouillonterning
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 50 g mandler
  • 2 forårsløg
  • 1 stor håndfuld mynte
  • ½ tsk salt og lidt peber

Dressing

  • 1 spsk honning
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde
 

  • Bring gryden med bulgur, vand og bouillonterning i kog og lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter under låg.
  • Sluk for varmen og lad det dampe af uden låg.
  • Skær abrikoserne i tynde skiver, hak mandlerne groft og snit forårsløg fint.
  • Mynten hakkes fint.
  • Bland olie, honning og hvidvinseddike sammen til dressingen og vend det i bulguren i en stor skål.
  • Bland de resterende ingredienser i og smag til med salt og peber. Så er din salat klar til servering. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg er ret vild med salater i den lidt “tunge” ende. Du får en mere mættende salat og behøves ikke så meget andet tilbehør til din aftensmad. Det skulle måske lige være et godt stykke brød som fx focaccia brødet her!

Brug evt. resterne af din bulgursalat med abrikoser til at tage med i madpakken. Du kan jo altid lave dobbelt portion af opskriften, den holder sig helt fint til dagen efter.

Det er lidt svært at bedømme hvor mange salaten rækker til – for jeg synes den smager så godt, at der hurtigt ryger en lidt større portion ned. Men serverer du evt. din bulgursalat som tilbehør til et stykke stegt kyllingbryst og let dampet broccoli, så kan den sagtens række tik 4 personer.

Bulgursalat med abrikoser og mynte

2 comments

Tine 13. august 2019 - 22:58

Hejsa
Hvilken slags bouillon vil du anbefale? Er det “bare” grønsagsboullion du bruger?

Tak for skønne opskrifter. Nyder at følge dig på Instagram også.
Mvh

Reply
Maria 14. august 2019 - 12:27

Hej Tine,
Tak for dine søde ord, det er virkelig dejligt at høre!
Jeg bruger meget ofte grøntsagsbouillon. Men f.eks. en kyllingbouillon vil også smage godt heri.
KH Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering