Chokoladekage

by Maria
Chokoladekage

Chokoladekage – en chokoladebombe!

Her får du opskriften på en virkelig nem chokoladekage med chokolade i. Det vil tage dig max 10 minutter at vende denne chokoladekage i springform sammen, og så er der kun bagetiden tilbage.

Chokoladekagen kan pyntes med en masse friske bær. Den kan også serveres med noget god vaniljeis og så har man er skøn dessert.

Denne hindbærcoulis kan også serveres til chokoladekage.

 

Så står du og mangler en god og simpel opskrift fx til fødselsdagen, middagsgæsterne eller en helt tredie anledning, så kan chokoladekagen her anbefales.

Chokoladekage

En lækker klassisk chokoladekage som er nem og hurtig at lave.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 187

Ingredienser

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g chokolade
  • 100 g smør
  • 65 g mel

Fremgangsmåde
 

  • Ovnen tændes på 180 grader.
  • Smør og chokolade smeltes ved lav varme i en gryde.
  • Æg og sukker piskes sammen, til en lys og luftig masse. Brug 2-3 minutter på det.
  • Chokolade og smør hældes i æggeblandingen i en tynd stråle i skålen.
    Imens det vendes forsigtigt sammen med en dejskraber.
  • Mel sigtes i tilsidst og vendes også forsigtigt sammen.
  • Beklæd en springform på 20-22 cm. med bagepapir i bunden.
    Smør siden med blødt smør.
  • Kages bages i ovnen i 25 minutter.
  • Kagen tages ud af formen og køles af på en bagerist.
  • Når kagen er afkølet kan den pyntes og serveres. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Kagen her kan du sagtens bage dagen forinden, det gør slet ikke noget at den står og sætter sig på køl natten over.
  • Kagen kan sagtens nydes som den er. Men den kan også bruges som en dessert med is, friske bær og hindbærcoulis til.
  • Du kan finde flere opskrifter på søde sager og kager. Flere af dem i den sunde kategori.

 

Nem chokoladekage i springform.

Jeg elsker selv de nemme løsninger, men jeg vil heller ikke gå kompromis med smagen. Derfor er jeg virkelig glad for denne her chokoladekage.

Du skal bare bruge ingredienser, som de fleste oftest har i køkkenet, og så kan du have en friskbagt kage i løbet af ingen tid. Jeg kan anbefale at bruge en god chokolade, da chokoladesmagen så virkelig smager igennem.

Hvis du gerne vil bage en chokoladekage med chokolade, men dog ikke har noget chokolade derhjemme, så kan du altid bage en klassens time kage. Her bruger jeg bare kakaopulver i stedet for, og den er altså også virkelig god.

Jeg bruger en 20 cm springform, hvilket giver en rigtig fin højde på den. Hvis du bruger en 22 cm, så bliver den lidt fladere, men stadig høj. Vær opmærksom på bagetiden, hvis kagen ikke er lige så høj så skal den oftest have lidt korte tid.

 

Andre lækre chokoladekager.

Jeg har en masse forskellige chokoladekager i forskellige udgaver på min side. Her er et udpluk af mine favoritter:

Leave a Comment

Opskrift Vurdering