Cookies med marshmallows

by Maria
cookies med marshmallows

Cookies med marshmallows og mandler!

Lækre cookies med marshmallows vendt i dejen med hakkede mandler.

De små skumfiduser giver sejhed til de sprøde cookies, som får en virkelig lækker konsistens!

Du kan også finde en opskrift på cookies med peanutbutter og chokolade lige her!

Er du vild med chokolade, så kan du sagtens tilsætte en stor håndfuld chokoladeknapper i dejen samtidig med skumfiduser og mandler. Det gør bestemt ikke opskriften dårligere.

Cookies med marshmallows

De lækreste sprøde cookies med skumfiduser og hakkede mandler.
Forberedelses tid: 1 time 20 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
30 stykker
Frysegnet: Ja når de er ubagte
Holdbarhed: 1 uge

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 300 g mel
  • 50 g små skumfiduser
  • 70 g mandler
  • ½ tsk salt
  • Evt. 3-4 store spsk. nutella eller en stor håndfuld chokolade knapper

Fremgangsmåde
 

  • Kom smør, brun farin og sukker i en skål.
  • Pisk det sammen med en elpisker.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og rør med en grydeske.
  • Bland resten af ingredienserne i, på nær mandler og skumfiduser.
  • Du kan med fordel sigte melet i for at undgå små klumper.
  • Hak mandlerne groft og bland det i dejen sammen med skumfiduser og evt. nutella.
  • Sæt dejen på køl i mindst en time.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Form dejen til kugler og læg dem på bageplader med bagepapir.
  • Sørg for at der er 5 cm. mellemrum mellem kuglerne, da dejen flader ud.
  • Kom en bageplade af gangen i ovnen og bag dine cookies i ca. 13 minutter – de skal blive let gyldne i kanten.
  • Kagerne tages ud og afkøles på en bagerist med bagepapiret.
  • Når de er helt afkølede kommes de i en bøtte med låg.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Vi elsker at bage og opskriften her er et hit.

Vi bagte dem en dag, hvor vi skulle på Josefines skole til et stort arrangement. Vi skulle sælge cookies i en klassebod og havde talt om, at mange nok ville vælge nogle med chokolade i.

Det er jo også oplagt for det smager skønt. Så jeg besluttede mig for at lave en opskrift på cookies med marshmallows, det havde jeg nemlig længe haft i tankerne.

Cookies holdbarhed.

De kan sagtens holde sig mindst 1 uge i en bøtte med låg. De holder sig sprøde og de små skumfiduser er også med til at holde en god konsistens! Dog kan de godt blive bløde, når den uges tid nærmer sig.

Hvis man er i gang med at lave en portion cookies, og man er i tvivl om, hvorvidt man skal bruge dem alle samme (30 stk.), så kan man fryse cookiedej ned.

Det man skal gøre for at fryse sin cookies ned er at fryse selve cookieklumperne ned. Du skal med andre ord ikke fryse den færdigbagte cookie med marshmallows ned, men i stedet fryse klumpen ned, inden at den kommer i ovnen.

Så kan du tage dine frosne cookieklumper op af fryseren en dag, hvor du gerne vil have friske cookies. Klumperne kan tøes op inden eller komme direkte i ovnen.

cookies med marshmallows

Mere inspiration til opskriften.
  • Jeg har også god erfaring med at tilsætte lidt nutella til dejen. Det gør dejen ekstra cremet, og så kommer der en god hasselnøds- og chokoladesmag frem.
  • Du kan sagtens røre cookiedejen sammen dagen før, hvis du ikke har så god tid på selve dagen. Jeg synes næsten, at de bliver bedre af at stå natten over.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering