Frikadeller med havregryn

by Maria
Frikadeller med havregryn

Frikadeller med havregryn.

Her får du opskriften på nogle gode og nemme frikadeller med havregryn. En sikker hverdagsfavorit hos mange.

Nogle gange skal frikadeller altså bare være frikadeller. Uden alt mulig ekstra i farsen. Fordi at en frikadeller smager godt, lige som den er. Sådan en frikadellefars får du her. Det eneste lille twist i forhold til den klassiske frikadellefars er, at der her er brugt havregryn i stedet for hvedemel.

Prøv også de helt klassiske frikadeller med stuvet hvidkål til.

Frikadeller med kartofler, brun sovs og agurkesalat er også en rigtig klassiker og altid en god idé til hele familien.

Frikadeller med havregryn

Klassiske lækre frikadeller lavet på havregryn i stedet for hvedemel.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
16 frikadeller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 450 g hakket kalv- og flæsk
  • 1 æg
  • 1 lille løg
  • 40 g havregryn
  • 1,25 dl mælk
  • 2 tsk salt og lidt peber
  • Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde
 

  • Rør kød og salt sammen, gerne på en røremaskine og ellers med en grydeske.
  • Hal løget meget fint. Evt. på en minihakker.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og sørg for at farsen bliver godt samlet.
  • Har du mulighed for det, så stil farsen på køl en halv time.
    Farsen sætter sig og bagefter kan den ofte bruge en lille ekstra sjat mælk.
  • Farsen skal faktisk ikke være lige så fast, som man ofte vil have den.
  • Tænd en pande på middelhøj varme, kom fedtstof på og form til frikadeller med en ske.
  • Steg frikadellerne ca. 5 min. på hver side. Tilsæt løbende fedstof hvid det mangler på panden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration.
  • I stedet for at stege frikadellerne færdige på panden, så kan du også komme dem en tur i ovnen. Hvis du ønsker det så nøjes med at brune dem godt af på begge sider ved høj varme. Så de har en god stegeskorpe og derefter kan dellerne kommes en tur i ovnen. Ved ca. 170 grader i 8-10 minutter.
  • Pas på med ikke at give frikadellerne for lang tid i ovnen. Så bliver dine frikadeller tørre.
  • Du kan sagtens variere farsen med grøntsager, hvis du ønsker det. Fx revet gulerod og revet squash er gode milde grøntsager at røre i en frikadellefars. Er dine grøntsager meget våde vil det afgive lidt ekstra væske til farsen. Så kan det anbefales at tilsætte lidt ekstra havregryn for at holde farten sammen.
  • Lige til denne opskrift er vi ret glade for dellerne, lige som de er. Så spiser vi i stedet grøntsagerne ved siden af.
  • Du kan sagtens fryse frikadellerne ned. Det gør bare hverdagsmaden endnu nemmere.
Find flere aftensmads opskrifter lige her.

Frikadeller med havregryn

Leave a Comment

Opskrift Vurdering