Frittata med kylling

by Maria
Frittata med kylling

Lækker frittata med kylling og kartofler

Italiensk inspireret frittata med kylling, godt med parmesan og frisk basilikum. En nem og lækker ret som du sagtens kan lave en af de dage hvor aftensmaden skal være nem og hurtig.

Gem resten til dagen efter og tag den med i madpakken, den smager også rigtig godt kold.

Frittata med kylling

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
4 personer

Ingredienser

  • 200 g kylling
  • 2 mellemstore kartofler ca 200 g
  • 1 rødløg i skiver
  • 2 forårsløg snittet
  • 8 cherry tomater halveret
  • 1-2 spsk olie
  • 6 æg
  • ½ dl mælk
  • 30 g revet parmesanost
  • 1 tsk dijon sennep
  • tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  • Rør æg, mælk, parmesanost, salt, peber og dijon sennep sammen i en skål.
  • Opvarm en pande med olien og steg løgene af - efter et par minutter kommes kartoffeltern på panden.
  • Er det fersk kød du bruger så kom det på panden med løgene og brun det af.
  • Når kødet er brunet godt af hældes æggemassen på panden. Bruger du en rest kød der er tilberedt, så kom det på panden samtidig med æggemassen.
  • Skru ned for varmen - fordel de halve cherrytomater rundt på toppen.
  • Lad det stege ca. 5 minutter på panden og tænd for ovnen på 180 grader.
  • Kom panden i ovnen i ca. 15 minutter (indtil æggemassen har sat sig).
  • Tag panden ud og pynt evt. med lidt ekstra friske cherrytomater og høvlet parmesan ost. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Frittata er en italiensk udgave af en “æggekage”. En æggemasse blandet med forskelligt fyld og stegt på panden. Mange opskrifter du vil finde på en frittata er lavet i ovnen og det er denne også. Det bliver super lækkert og så passer den sig selv.

Min opskrift på frittata med kylling er lavet ud fra en rest kød efter aftensmaden. Jeg vil rigtig gerne undgå at smide mad ud og jeg sørger altid for, på bedste vis, at bruge mine rester og ellers fryse dem ned, så de kan bruges en anden dag.

Har du ikke en rest kylling, så kan du sagtens bruge noget kød du lige har købt eller i stedet fylde op med flere grøntsager og undgå kødet.

Da panden skal i ovnen, så husk at det skal være en pande der er velegnet til dette. Ikke en håndtag med plastikgreb eller træ.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering