Grillet laks med hvidvin og dild!
Når solen begynder at titte frem, så begynder grill sæsonen for rigtig mange! Her får du opskriften på en nem og utrolig lækker grillet laks. Saftig og fyldt med smag fra hvidvin, urter og citron.
Det bliver ikke nemmere. Laksen kommes i et stykke staniol med resten af ingredienserne og 20 minutter senere har du en lækker laks med masser af smag!
Server den evt sammen med en god kold kartoffelsalat og evt. lidt hjemmebagt brød. Mere skal der ikke til for, at få et skønt sommerligt måltid!
Grillet laks
printingredienser
- 1 stykke laks (ca. 700 g.)
- 1½ tsk. salt og friskkværnet peber
- 3 skiver citron
- 2-3 spsk. hakket dild
- 2 spsk. hvidvin
Sådan gør du:
- Laksen lægges på et stort stykke staniol, sørg for at det kan dække hele toppen
- Hæld hvidvinen på laksen
- Drys med salt, peber og hakket dild
- Kom citronskiverne på og pak laksen ind i staniolen
- Laksen kommes på grillen, luk meget gerne låget på grillen imens
- Lad laksen ligge der i 20 minutter
- Du kan evt. åbne pakken og med en kniv eller gaffel se ned i kødet om den er færdig, den skal have samme farve hele vejen igennem fisken. Velbekomme!
Jeg elsker laks og tilbereder det på så mange forskellige måder. Men jeg prøver også at huske på, at der findes mange andre skønne fisk. Jeg var engang til et arrangement hvor de opfordrede os til, at spise mere dansk fisk. Mere fisk der er i sæson for at udnytte alt det der er at byde på fra Danmark.
Det er noget som jeg selv prøver at huske mig selv på, når jeg alligevel er ved fiskehandleren. Selvom jeg er en lakse-elsker!
Du kan finde flere opskrifter med fisk her – også nogle med laks!