Havregrød med chiafrø

by Maria
havregrød med chiafrø

Havregrød med chiafrø.

Her får du en nem og mættende havregrød med chiafrø. Overnight grød med chiafrø er meget nemt at lave, og du kan lave din chia havregrød på under 5 minutter.

Jeg elsker chia I havregrød, og jeg har derfor også lavet en, som jeg kalder for nem havregrød med chiafrø, som du skal prøve.

Grøden er toppet med frisk frugt, som er super lækkert ovenpå morgengrøden. På grøden er kiwi, banan og jordbær. Du kan sagtens bruge andre frugter hvis det foretrækkes.

Havregrød med chiafrø

Mættende grød med havregryn og chiafrø, toppet med frisk frugt.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
1 portion
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises med det samme
Kalorier: 529

Ingredienser

Grød

  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 1 knsp salt

Til toppen

  • 1 jordbær
  • ½ banan
  • 1 kiwi
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens skære ned på frugterne på toppen og bare drysse med lidt sukker, kanel eller måske en blanding.
  • Når grøden er tilberedt kan man også komme lidt flydende honning eller sirup på toppen.
  • Du kan sagtens lave en grød uden chiafrøene i. Man skal bare være opmærksom på, at de små frø suger en del væske. Så der skal nok holdes lidt igen med væsken når grøden tilberedes.
  • Man kan bruge lige den mælk man foretrækker i denne overnight grød med chiafrø. Plantemælk såsom havre- eller mandelmælk eller komælk som er brugt her.

 

Havregrød med chiafrø

Nem havregrød med chiafrø.

Mange synes ikke, at havregrød er det mest spændende i verden. Dog synes jeg, at grød smager virkelig godt, og så er det også vildt nemt at lave.

Det er en god portion grød og blandingen af havregryn, og de små chiafrø mætter godt. Måske en god morgenmad til de morgener hvor maven rumler lidt ekstra?

De små frø er super sunde og de giver lidt ekstra struktur og bid i grøden. Grøden tager et øjeblik at koge op og det bedste er, at den jo kan toppes med alverdens lækkerier.

Grøden i sig selv er ikke sød, så hvis du foretrækker grøden sådan, så kom lidt sukker i når den tilberedes.

Man kan gøre grøden mere lækker ved at toppen med noget lækker frugt, en god kompot eller noget tredje. Prøv min opskrift på hurtig granola eller hindbærpure, der begge to smager skønt oven på grøden.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering