Hindbær chia muffins

by Maria
Hindbær chia muffins

Sukkerfri hindbær chia muffins.

Svampede og lækre hindbær chia muffins. De er uden tilsat sukker og så er de utrolig nemme at lave.

De skønne muffins er gode til både store og små.

Hindbær chia muffins

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
6 muffins
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 70 g havregryn
  • 4 dadler, udstenede
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 2 spsk chiafrø
  • 80 g hindbær, gerne fra frost
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  • Havregryn, æg, dadler, mælk, æg, bagepulver og vaniljepulver blendes.
  • Dejen kommes i en skål og chiafrøene vendes i.
  • Kom halvdelen af hindbærrene i dejen og gem resten til at komme på toppen.
  • Fordel dejen i 6 muffinsforme og kom resten af bærrene på toppen.
  • Bag dine muffins ved 175 grader i 25 minutter og lad dem afkøle på en rist.
    Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Hvis du bruger papirsforme, vil jeg anbefale dig at komme lidt fedtstof i først. Fx em smagsneutral rapsolie. Normalt bruger jeg silikone muffinsforme, der er genanvendelige. De holder formen på diverse muffins virkelig godt, og så undgår man ekstra spild ved at smide papirsforme ud.
  • Til eftermiddags sulten, med på farten – måske som morgenmåltidet – og så er de et sikkert hit i madpakken til skolebørnene. De er ikke søde som en kage men mere tiltænkt som noget nemt at spise når den lille sult melder sig.
  • Du kan finde flere opskrifter på bagværk lige her!
Muffins til morgenmad.

Normalt hører muffins sig ikke til et morgenmåltid, men lige præcis de her er virkelig gode til den travle morgen. 

Det jeg ofte gør er at bage en portion og så fryse dem ned. På den måde kan jeg tage en eller to ud om aftenen, og så er det optøet til om morgenen. Det helt gode er jo så, hvis man lige dobler portionen op – så har du til endnu længere.

Man kan spise dem både sidden, eller man kan tage sin morgenmad med på farten.

De er også super gode som et lille mellemmåltid, der også kan nydes på farten. De kan sagtens holde sig i 2-3 dage, hvor de ikke er på frys. 

Muffins med hindbær.

Muffins med hindbær er virkelig nemme at lave, og de her er endda helt uden tilsat sukker. De får deres sødme fra de dadler, der er i, men ellers er der intet sukker i. 

De her er slet ikke så “kage agtige” som almindelige hindbær muffins, da der ofte er tilsat sukker. Udover det putter man også en frosting af en art på de søde muffins.

De her skal altså ses som en sundere snack og ikke så meget som en rigtig kage.

 

2 comments

Christina Juhl 26. september 2019 - 8:53

Hej.
Mine blev desværre ret tørre/kompakte og de sad fast til papiret.. Hmm. Ved du hvad jeg måske har gjort forkert?
Mvh. Christina

Reply
Maria 26. september 2019 - 11:43

Hej Christina,
Nå øv! Det kan være lidt svært for mig at svare på.
Men jeg vil anbefale dig at bruge silikoneforme. Det er altid bedst, specielt når man bager uden fedtstof.
Ovne kan være lidt forskellige ift varmen, så måske har de fået lidt for høj varme.
Jeg håber at du kan bruge mit svar til noget.
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering