Kokos karry suppe

by Maria
kokos karry suppe

Kokos karry suppe med ingefær og lime.

Her får du opskriften på en lækker vegetarisk kokos karry suppe med nudler. Retten har en mild smag, så her kan hele familien sagtens spise med.

Foretrækker du kød til retten, så kan der nemt steges lidt kylling på panden imens suppen laves.

Ønsker du at lave en lidt stærkere udgave, så kom til chili i under tilberedningen. Eller drys med lidt fint snittet chili på toppen inden servering.

Kokos karry suppe

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 portioner

Ingredienser

  • 2 spsk olie til stegning
  • 1 løg i strimler
  • 2 fed hvidløg fintrevet
  • 2 cm fintrevet frisk ingefær uden skræl
  • 2 cm fintrevet frisk gurkemeje uden skræl
  • 1 spsk karry
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 120 g gulerødder
  • 150 g champignon
  • 2 spsk limesaft
  • 3 spsk fiskesauce
  • Saltede peanuts
  • Friske koriander
  • 100 g nudler

Fremgangsmåde
 

  • Sæt en gryde over varmen og kom lidt olie i.
  • Kom karry i gryden sammen med løg, ingefær, gurkemeje og pres hvidløgene deri.
  • Sauter det af et par minutter, det skal ikke blive mørkt.
  • Kom kokosmælken i sammen med vand, kog blandingen, gulerødder og champignon og lad det simre i ca. 10 minutter.
  • Vil du have kylling til, så steg det nu og kog de nudler du gerne vil have til suppen.
  • Smag suppen til med limesaft og fiskesauce.
  • Kom suppen i skåle sammen med nudler og evt. kylling. Top med friske koriander, saltede peanuts og evt. lidt limebåde. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Suppen er en god hverdagsret, som ikke kræver længe i køkkenet.  Vil du have ekstra grøntsager, så kan du sagtens komme det i suppen. Du kan også udskifte nudlerne med fuldkorns ris.

Find flere vegetariske retter her!

kokos karry suppe

7 comments

Louise 27. februar 2018 - 22:33

Hej Maria
Supper ser rigtig lækket ud, med hvad skete der med gurkemejen? Hvornår skal den i?

Mvh
Louise

Reply
Maria 27. februar 2018 - 22:38

Hej Louise,
Godt du er vågen 🙂
Det er rettet i teksten nu. Jeg havde lige glemt gurkemejen i farten.
Kh Maria

Reply
Margie 13. marts 2018 - 20:54

It would be great to have a pinterest option!

Reply
Dami Simmelhag 20. januar 2021 - 17:04

Skal der ikke boulion og mere væske i. Lyder af lidt med 1 ds kokosmælk og halv dåse vand

Reply
Maria 23. januar 2021 - 11:48

Hej Dami,
Nej det passer meget fint med mængderne.
Det er ikke nødvendigt med bouillon da der bl.a. både er gurkemeje, karry og ingefær til at give en dejlig smag.
Men man kan selvfølgelig tilsætte det, hvis man synes at det mangler 🙂
Kh Maria

Reply
Helle Andersen 21. januar 2021 - 20:26

Hej!

Kansuppen fryses?

Vh Helle

Reply
Maria 23. januar 2021 - 11:45

Hej Helle,
Det vil jeg ikke anbefale.
Medmindre at du venter med at tilføje gulerødder og champignon indtil den er optøet igen.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering