Laksesalat

by Maria
Laksesalat

Laksesalat med en skøn lakserilette

Her får du opskriften på en lækker laksesalat med masser af grøntsager.

I salaten er der brugt en halv portion af denne lakserilette men du kan også sagtens bruge både varmrøget laks eller koldrøget laks i stedet. Eller måske en anden slags fisk. Men lakserielette i salaten smager altså fantastisk.

Jeg kan også anbefale dig at lave en skøn krabbesalat, der også er perfekt til frokostbordet.

Den er nem at lave og smager dejligt!

Laksesalat

En skøn laksesalat med lakserilette.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
2 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 2 håndfulde babyspinat
  • 2 håndfulde kål fintsnittet
  • 100 g haricotverts optøet fra frost
  • ½ rødløg i fine tern
  • 1 håndfuld sukkerærter snittet
  • 1 håndfuld cherry tomater halveret
  • ½ avocado
  • spsk olie
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • ½ tsk dijon sennep
  • 1 knsp salt og lidt friskkværnet peber
  • ½ portion lakserilette eller 150 g varmrøget laks
  • 2 spsk sesam
  • Frisk dild eller purløg

Fremgangsmåde
 

  • På en varm tør pande ristes sesamfrøene af - de skal blive gyldne men ikke for brændte.
  • Tag dem af panden og lad dem køle af.
  • Dijon sennep, olie og hvidvinseddike piskes godt sammen med en gaffel i en lille skål.
  • Kom bønner, kål, sukkerærter, rødløg og en knsp. salt i en skål.
  • Vend det sammen med dressingen.
  • Fordel spinaten på et lille fad eller en stor tallerken.
  • Kom derefter bønneblandingen ovenpå og drys sesamfrøene på.
  • Fordel avocado skiverne ovenpå og lakseriletten fordeles også rundt på salaten med en ske.
  • (Bruger du varmrøget laks, så brækker du bare små stykker fra hinanden og fordeler rundt på salaten).
  • Kværn lidt peber på toppen og pynt med dild eller snittet purløg. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Laksesalaten er en klassisk laksesalat, og den egner sig særligt godt til en god frokost.  Salaten kan sagtens serveres som den er, da den er god mættende. Hvis du gerne vil have noget til, så kan du servere et godt stykke brød til. Det kan eksempelvis være mit koldhævet foccacia brød.

Vil du have lidt mere mættende til eller i din salaten, så kan du riste noget rugbrød, det bliver sprødt og er en skøn kombi til fisken. Du kan også lave rugbrødschips til – hvis det skal være lidt ekstra lækkert.

Sidst men ikke mindst så kan du også vende kikærter i salaten. Det smager også rigtig godt og giver mere fylde deri.

Mere inspiration til opskriften.
  • Salaten kan også laves til aftensmaden en hverdagsaften og så kan resten snuppes med i madpakken dagen efter.
  • Så sparer du nemt tid på at lave maden og har en skøn frokost til to dage. Du kan lave frokosten med en madpandekage eller en helt almindelig rugbrødsmad. Er I to eller flere så skal der blot laves en større portion.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering