Linse deller

by Maria
Linse deller

Linse deller.

Lækre og meget nemme linse deller, perfekt til et mættende vegetarisk måltid. De smager rigtig godt og kan sagtens spises af både store og små. Dellerne er lavet på kogte røde linser. Efter de er kogt helt møre er de vendt med krydderier, æg og havregryn til at samle dem.

Du kan servere linse deller til en salat eller lave dem større og bruge dem som bøffer i en vegetarisk burger.

Prøv også disse spinatpandekager med grøntsager og et par deller i.

Mulighederne for tilbehør til dellerne er mange!

Er du til ekstra krydret mad, så kan det anbefales at skrue lidt op for krydderierne og måske tilsætte lidt friskhakket chili til farsen. Og ellers så er de helt fine lige som de er.

De kan sagtens fryses ned!

Linse deller

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
14 deller

Ingredienser

  • 150 g røde linser
  • 1 lille løg finthakket
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 æg
  • 60 g havregryn blendet fint til mel
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Evt. 2 spsk hvedemel
  • Rigeligt olie til stegning

Fremgangsmåde
 

  • Kog linserne efter anvisning på pakken. De må meget gerne koges ekstra møre.
  • Sigt alt vandet fra linserne.
  • Linserne blandes sammen med alle ingredienserne.
  • Er farsen meget våd kan du tilsætte 2 spsk hvedemel til at samle det.
  • På en varm pande med rigeligt olie steges dellerne ca. 3-4 minutter på hver side.
  • Vil du lave burgerbøffer beregnes mængden af ca. 3 deller til en burgerbøf. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Linse deller

Jeg laver efterhånden mange vegetariske opskrifter. Det er sjovt at udforske det vegetariske køkken, at bruge grøntsagerne som hovedingrediens i måltidet og få grøntsagerne til at smage dejligt.

De opskrifter får også en større og større plads her på bloggen. Jeg er ikke selv vegetar men derfor kan jeg alligevel godt lide at lave vegetariske måltider flere gange om ugen. 

Du kan finde flere vegetariske opskrifter lige her!

Linser i stedet for kød

Linser er virkelig en skøn og mættende ingrediens at bruge i mange retter. Her som deller men også i gryderetter og salater er det lækkert. Du kan finde mange slags linser i supermarkedet i forskellige farver. Bl.a. grønne, røde og sorte. De er nemme at anvende da de bare skal koges og ikke ligge i blød først, som andre bønner og kikærter skal.

De er perfekte at bruge som et mættende element til de kødfrie dage!

Leave a Comment

Opskrift Vurdering