Blomkålstoast

by Maria
Blomkålstoast

Blomkålstoast – glutenfri uden mel!

En blomkålstoast hvor “brødet” er lavet næsten udelukkende af blomkål. Kan det virkelig passe? Og ja! Det kan det.

Blomkålstoast med smeltet ost, en skive god skinke og gerne lidt Dijon sennep. Vupti, så har man en lækker og smagfuld toast helt uden brød!

Selvfølgelig skal blomkålsbrødet lige laves først. Men det tager ikke mange minutter, at blande massen sammen, komme det på en bageplade og en tur i ovnen!

Opskriften på blomkålsbrødet finder du lige her.

Blomkålstoast

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
2 toast

Ingredienser

  • 4 stykker blomkålsbrød
  • 2 skiver god røget skinke
  • 2 skiver ost
  • 1 tsk dijon sennep

Fremgangsmåde
 

  • Start med at lave blomkålsbrødene hvis du ikke har dem klar på forhånd.
  • Opvarm toastmaskinen og læg evt.et stykke bagepapir i.
  • Smør Dijon sennep på alle 4 stykker brød. Læg ost og skinke på to af stykkerne og læg det andet stykke over.
  • Læg begge toast i maskinen og giv dem ca. 5 minutter, indtil osten er smeltet. Spis med det samme. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når der skal rives, snittes og skæres så bruger jeg altid min Magimix foodprocessor (affiliate link). Den er ikke helt billig, men bruger man bare lidt tid i køkkenet er den alle pengene værd!

Sundt og nemt!

Mange vil gerne skære ned på kulhydraterne i form af brød, pasta, ris og mel generelt. Jeg er med på idéen, (ikke at skære det helt væk), men det er sjovt at lave en masse anderledes opskrifter og NEMME retter.

Jeg må være en af dem der kan lægge fed streg under ordet nemt, ved mange af mine retter. Det har mange nok opdaget, som har været lidt rundt i opskriftindekset.

Jeg synes virkelig ikke, at det skal være så svært at lave hjemmelavet og sund mad.

Det kommer aldrig til at ske, at jeg vil skære brød helt væk fra min kost. Jeg elsker brød, jeg elsker at bage og jeg elsker at lave alverdens forskellige sager i mit køkken.

Men jeg kan dog ikke leve af brød og bagværk. Så jeg husker da at spise varieret og denne opskrift gør det utrolig nemt at få en masse grønt i maven.

Prøv også pizzaen her uden mel lavet af broccoli.

Indlægget indeholder reklamelink!

35 comments

Katja 13. februar 2017 - 17:58

Jeg er simpelthen vild med dine altid overskuelige og lækre opskrifter. Tak!

Reply
Maria 21. februar 2017 - 11:05

Hej Katja,
Tusind tak, det gør mig rigtigglad at læse!
Rigtig god dag til dig,
hilsen Mari

Reply
pernille 19. marts 2017 - 20:56

Hej istedetfor en mini hakker kan man så bruge en blender?
Mvh Pernille

Reply
Maria 19. marts 2017 - 21:02

Hej Pernille,
Jeg har ikke prøvet men det er jeg da sikker på, at du kan!
Du skal nok bare sørge for, at stykkerne du kommer i blenderen, ikke er for store.
Håber at det lykkes 🙂
Hilsen Maria

Reply
Trine 30. juli 2017 - 18:47

Kan de opbevares nogle dage, hvis man er ene om at skulle konsumere denne portion,?? 🙂

Reply
Maria 3. august 2017 - 11:33

Hej Trine,

Ja!! De kan sagtens opbevares i flere dage på køl.
Det gør jeg altid. Så har jeg nemlig blomkåls”brød” til ugens løb! Og de kan også sagtens fryses ned.
Jeg håber du selv fandt ud af det, når nu jeg ikke var så hurtig på tasterne. 🙂

– Maria

Reply
Catrine 28. august 2017 - 18:19

Putter du dem i toastmaskinen eller hvordan?

Reply
Maria 5. september 2017 - 10:11

Hej Catrine,

Ja når de har været i ovnen og blevet bagt færdig, så skæres de ud i passende stykker og kan kommes i toasteren med ost og skinke!
Det smager smadder godt!

De bedste hilsner Maria

Reply
Anja 9. januar 2018 - 18:34

Virkelig nem og ikke mindst god opskrift! Har længe ville prøve den, men var lidt skeptisk ift hvordan smag og konsistens ville være. MEN det fungerede fremragende! Både som toast men også som pizza-bund! Denne opskrift vil jeg helt klart begynde at bruge oftere – lige netop for at få spist nogle flere grøntsager på en lidt lettere måde 🙂

Reply
Maria 11. januar 2018 - 14:11

Hej Anja,
Hvor er det dejligt at høre, at du så kastede dig ud i det alligevel.
Dejligt at du kunne finde lidt inspiration.

Knus Maria

Reply
Jane Klingenberg 14. januar 2018 - 21:28

Hej,Maria.
Kan jeg bruge cheddar i stedet for parmesan ?
Mvh
Jane

Reply
Anonym 14. januar 2018 - 21:34

Hej Jane,

Ja det kan du sagtens. 🙂

De bedste hilsner Maria

Reply
Louise Sarauw 17. januar 2018 - 11:23

Jeg kan ikke få dem sprøde disse toast, er det meningen eller gør jeg noget forkert.

De smager kanon!:)

Reply
Maria 24. januar 2018 - 22:54

Hej Louise,
Du gør nok ikke noget forkert. Det er heller ikke altid, at det er muligt for mig, at få dem helt sprøde!
Men de burde da blive en smule mere sprøde efter en tur i toasteren?
Jeg håber alligevel det smagte godt 🙂
Kh Maria

Reply
conny 20. januar 2018 - 12:42

Saunds good!

Reply
Mette Holm 25. januar 2018 - 12:39

Bemærk dog, at hvis ubalancer i stofskiftet – selv indenfor normalen – spiller en rolle, hvilket, det gør hyppigere end folk tror – så kan kål være med til at bremse fedtforbrændingen en smule. Jeg skal til at eksperimentere med en kikærtemels-blanding.

Reply
Rina 13. februar 2020 - 17:04

Det skulle kun være hvis man spiser rå kål, af hvad jeg har læst mig til.

Reply
Mette jensen 2. august 2018 - 20:38

Hej
Kan man fryse blomkåls tosset ned og tage dem op efterhånden som man skal bruge dem?

Reply
Mette jensen 2. august 2018 - 20:39

Jeg mener toast.

Reply
Maria 6. august 2018 - 13:54

Hej Mette,
Ja det kan du sagtens. 🙂
Kh. Maria

Reply
Helle C 10. september 2018 - 17:48

Det ser virkelig lækkert ud – det må jeg prøve i løbet af ugen.. Jeg er dog lidt udfordret – ovnens varmluftsfunktion er stået af og vi har ikke lige planer om at udskifte ovnen lige pt. Jeg tænker selv, at det måske kan løses ved at skrue op til 220 grader og så måske lidt længere tid. Har du erfaring med det? På forhånd tak 🙂

Reply
Maria 10. september 2018 - 20:42

Hej Helle,
Tak – det lyder skønt at du vil prøve opskriften!
Du kan sagtens lave dem alligevel. Jeg skriver varmluft så alle ved, at det er det jeg bruger 🙂
Jeg ville sætte ovnen på 200 grader og så bare give det 5 minutter mere. Det bliver sikkert fint!
God fornøjelse.
Kh. Maria

Reply
Birgitte 19. september 2018 - 12:53

Hej.
Jeg har prøvet for første gang at bage blomkålstoast. De blev bare for tynde.
Hvor mange får du ud af portionen?
Hvor højt kaver du dem på bag3pladen?
Hilsen Birgitte

Reply
Rasmus 6. december 2018 - 10:16

Hvor længe kan det holde på køkken bordet? Inden det bliver dårligt?

Reply
Maria 6. december 2018 - 12:10

Hej Rasmus,
De skal opbevares i køleskabet og ikke på køkkenbordet! Det kan også sagtens fryses ned og kan så tages op, når det skal spises.
Men en 5-6 dage i køleskabet vil jeg mene 🙂
Kh. Maria

Reply
Mille 8. maj 2019 - 21:21

Hej,
Kan man undlade osten?
Vh. Mille

Reply
Anna Wad Clausen 13. maj 2019 - 9:43

Hej

Hvis man skal bruge det som pizzabund, skal jeg så bage det helt færdigt, før jeg putter topping osv ovenpå??

Vh Anna:)

Reply
Maria 13. maj 2019 - 11:04

Hej Anna,
Ja jeg ville bage den næsten færdig. Du kan godt nøjes med at give bunden knap 20 minutter. Komme toppings på og så bage videre til osten er smeltet 🙂
Kh. Maria

Reply
Louise Petersen 10. august 2019 - 21:02

Hvor meget vejede dit halve blomkål ca ?

Reply
Maria 12. august 2019 - 9:09

Hej Louise,
Jeg kan desværre ikke svare dig på hvor meget det vejer. Jeg halvere altid bare et blomkålshoved 🙂
Men næste gang jeg laver opskriften så skriver jeg vægt på i stedet for.
Kh Maria

Reply
Rina 13. februar 2020 - 17:09

Det ville være super hvis du kunne det, for blomkål er meget forskellige i størrelsen.
Tak 🙂

Reply
Mie 25. august 2019 - 18:52

Er det kogt eller råt blomkål du bruger? 🙂

Reply
Maria 1. september 2019 - 22:28

Hej Mie,
Det er rå blomkål jeg bruger i denne opskrift. 🙂
Kh Maria

Reply
Martha Petersen 10. november 2019 - 13:15

Jeg laver meget med blomkål men inden jeg bruger den kommer jeg stumperne ind i juicer. Der er ca. 2dl vand. Man kan også brug en si eller et stykke gaza. Gør jeg ikke det, bliver det alt for tynd blanding. Bliver det for tynd, så bruger jeg en spk Husk.

Reply
Jannie Christensen 8. november 2020 - 13:41

Hvor tykke laver du brødene? Jeg synes mine var ret tynde (måske for tynde) men fik ikke nok til 6 toast. Jeg valgte kun at komme ét æg i, da jeg synes at “dejen” ellers ville blive meget flydende – men det skal den måske være?
Men smagen fejlede ikke noget – skal helt sikkert prøves igen, så der er brød på køl til toasts 🙂

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering