Påskekage

by Maria
Påskekage

Lækker påskekage med hvid chokoladecreme.

Her får du opskriften på en skøn påskekage lavet af marcipan og med en lækker chokoladecreme på toppen.

Kagen er faktisk ikke så svær at lave og med de små fine påskeæg på toppen – så der den altså bare så dekorativ og pæn ud på påskebordet.

Kagen kan laves glutenfri så alle glutenallergikerne også kan være med. Er det ikke nødvendigt hos jer, så kan du bare anvende almindelig hvedemel i stedet for boghvedemel.

Lidt revet limeskal i dejen kan virkelig anbefales, da kagen er meget sød. Du kan også rive lidt limeskal på toppen når kagen er smurt med den hvide chokoladecreme.

Påskekage

Forberedelses tid: 3 timer 20 minutter
Samlet tid: 4 timer
12 stykker
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 200 g Marcipan revet
  • 60 g boghvedemel eller alm. hvedemel
  • Evt. skal fra 2 lime
  • Smør til formen
  • Hvid chokolade creme:
  • 2 dl fløde
  • 100 g hvid chokolade

Fremgangsmåde
 

  • Den hvide chokolade hakkes og kommes i en skål.
  • Fløden varmes op og når den er fingervarm hældes den over chokoladen. Vend i blandingen til al chokoladen er smeltet.
  • Læg husholdningsfilm helt tæt til blandingen i skålen og stil den på køl og i minimum 3 timer. Det skal være fuldstændig koldt før det kan piskes.
  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Pisk smør og sukker godt lyst med en håndmikser eller røremaskine. kom den revet marcipan i og pisk gange kort. Pisk æggene i et af gangen og pisk massen sammen i et minuts tid, så det bliver lyst og luftigt.
  • Melet sigtes i skålen og vendes sammen med en dejskraber.
  • Kom bagepapir omkring bunden på en springform (20 cm. i diameter) og luk ringen om bunden, så kun bunden er dækket med bagepapiret.
  • Smør siden med smør og kom dejen i formen.
  • Kagen bages i 40 minutter. Lad kagen køle af før den tages ud af springformen. Brug evt. en kniv til siderne.
  • Fløden piskes let, den skal ikke blive så fast som flødeskum. Pas på at den ikke bliver pisket for meget. Når kagen er helt afkølet kan du smøre cremen på.
  • Pynt med fine farvede påskeæg. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Påskekage

Du kan også sagtens lave kagen uden chokoladecremen på toppen. Evt. komme lidt mørk smeltet chokolade på og så en masse friske bær. Mulighederne er mange.

Prøv også disse marcipan trøffelkugler. De er sukkerfri og også nemme at lave.

6 comments

Regina 11. april 2020 - 6:07

Hej!

Hvordan vil du opbevare selve kagen ( bunden), hvis man laver den dagen før servering?

Reply
Maria 13. april 2020 - 12:45

Hej Regina,
Jeg vil opbevare den på køl 🙂
Så bliver den ikke tør.
Kh Maria

Reply
Helle 28. marts 2021 - 20:38

Hej Maria.

Kan man lave den hvide chokoladecreme dagen før?

Vh Helle.

Reply
Maria 1. april 2021 - 22:02

Hej Helle,
Det vil du sagtens kunne 🙂
Men vent med at piske den sammen til at den skal på kagen.
Kh Maria

Reply
Malene 28. marts 2021 - 21:49

Sikke en fin kageVil man kunne lave den som muffins? I disse Corona tider er det dejligt, at kunne servere noget som er portions anrettet.

Reply
Maria 1. april 2021 - 22:04

Hej Malene,
Ja det kan du sagtens!
Jeg har lige testet det i dag 🙂
Jeg lavede mini muffins og fik 16 stykker ud af det. De fik 20 minutter ved 175 grader.
Laver du dem lidt større så vil jeg anbefale dig at give dem 5 minutter ekstra.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering