Pizzasnegle med fuldkorn – sprøde og lækre!
Laver du også indimellem pizzasnegle til madpakkerne?
Det gør vi herhjemme og glæden er stor når der kommer hjemmebagte sager med i Josefines madpakke. Nogle gange hygger vi os sammen i køkkenet og det her er klart en af favoritterne. Det er så skønt når hun er med og det gør kun bageglæden større!
Opskriften her er en stor omgang pizzasnegle til os herhjemme. da jeg kun har et barn. Derfor fryser jeg de fleste ned. Så tager jeg en eller 2 op af gangen – det er altså bare super smart!
Vil du prøve noget lidt andet – så kan du se opskrift og fremgangsmåde på pestosnurrer som faktisk er med samme dej opskrift! Dejen går faktisk også fint til en grov pizzabund. Jeg har før delt dejen op i to. Lavet en pizza til aftensmad og brugt resten af dejen til pizzasnegle. Mulighederne er mange med denne opskrift – er det ikke skønt. 🙂
Hvad end du finder på – så god fornøjelse!
Pizzasnegle
printingredienser
- 25 g. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. olie
- 5 dl. hvedemel med fuldkorn (fra finax)
- 2 ½ dl. fuldkornshvedemel
- ½ ds. hakkede timater
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. basilikum
- 1 ps. revet ost
Sådan gør du:
- Gæren opløses i den lune vand
- Ægget tilsættes og røres ud i vandet sammen med salt og olie
- Tilsæt fuldkorns hvedemelet og halvdelen af hvedemel med fuldkorn og rør det sammen
- Derefter røres resten af melet i. Ælt dejen godt i nogle minutter
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time
- Bland hakket tomater og tomatpuré med krydderierne
- Rul dejen ud på køkkenbordet med en kagerulle ca. ½ cm. tykkelse – dejen skal være længere vandret end lodret
- Smør tomat blandingen ud på dejen og drys revet ost over
- Derefter rulles dejen fra kanten tættest på egen mave og hen til anden ende
- Brug en god skarp brødkniv til at skære “pølsen” 1 cm. tykke
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Fordel sneglene på 2 bageplader med bagepapir
- Husk at vippe enden af dejen på sneglen ind under selve sneglen, inden den ligges på bagepladen. Så undgår du at de går op under bagningen
- Drys evt. med lidt ekstra krydderi og lad sneglene efterhæve i 20 minutter
- Sneglene bages i ca. 18 minutter og køles derefter af på en bagerist