Risengrød

by Maria
Risengrød

Risengrød – den traditionelle julegrød.

Traditionen tro spises der hvert år risengrød i mange hjem i juletiden. Det er for mange fyldt med en masse glæde og hygge, også hjemme hus os. Det er altid denne risengrød opskrift jeg vender tilbage til når vi skal have en portion af den skønne julegrød.

Skal du lave risalamande til julen, så kan du få min BEDSTE opskrift lige her. Den bliver altid lavet på en portion af min risengrød.

For mange er det også en grød som nydes året rundt. Og det kan man jo også sagtens. Det er skønt at servere, det er mættende og så er det også en billig spise. Det eneste som er lidt omstændigt er, at det kræver lidt tid og opmærksomhed ved komfuret.

Risengrød

Klassisk julegrød.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 1 time
2 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 180 g grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  • Bring vandet i kog i en stor tykbundet gryde.
  • Tilsæt risene og kog vandet op med risene i et par minutter og rør rundt.
  • Hæld mælken i gryden, sammen med salt.
  • Lad mælken koge op imens der røres rundt.
  • Når mælken småbobler skrues ned på under middelvarme.
  • Rør ofte i gryden, pas på at mælken ikke brænder fast i bunden.
  • Efter ca. 45 minutter er risengrøden færdig.
  • Sluk for blusset når grøden har den ønskede konsistens.
  • Server med kanelsukker og en smørklat. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Det er vigtigt at røre næsten hele tiden, når man laver denne her opskrift.
  • Den klassiske topping er med kanelsukker og smør. Men du kan også servere en lun og nem hjemmelavet æblekompot til din grød! Måske i stedet for smørklatten!
  • Husk altid at servere rød saftevand til din grød, det er næsten et must. Medmindre at I servere nisseøl til som også er meget brugt i mange hjem.
Risengrød opskrift.

Vi elsker risengrød herhjemme. Egentlig er grøden i sig selv måske en lille smule kedelig. Men for mange er den nok forbundet med traditioner og glæde.

Jeg tror også at det er dén hygge og glæde som jeg har givet videre til min datter. Der er bare noget ganske særligt ved højtider og traditioner – noget jeg holder rigtig meget af at værne om og holde fast i.

Hvis du er til den klassiske topping med kanel, sukker og smør, kan jeg anbefale dig at lave en omgang kanelsukker. Når jeg laver kanelsukker, bruger jeg ca. dobbelt så meget sukker som kanel! 

Egentlig er det jo ret simpelt at lave, men det kan være en kunst ikke at brænde grøden på. Det har jeg præsteret flere gange. Men med en god tykbundet gryde og rigeligt med opmærksomhed ved gryden, så slår opskriften ikke fejl.

 

Gem resterne fra din risengrød!

Du må endelig ikke smide resterne af grøden ud. Kold grød kan bruges til at lave de lækreste klatkager som også serveres med kanelsukker. Man kan også lave en portion risengrødsvafler. Begge dele er lavet ud fra en rest kold grød. Nogle gange laver jeg også ekstra grød for netop at have til en af delene.

 

Ofte stillede spørgsmål.
  • Hvor sundt er risengrød? Risengrød indeholder alt mellem 100-150 kalorier pr. 100 g.
  • Hvorfor brænder min risengrød på? Den brænder på, hvis du ikke rører i den jævnligt. Grøden skal have meget opmærksomhed og så skal du altid bruge en god tykbundet gryde. Så vil grøden ikke brænde på.
  • Kan man varme risengrød op igen? Ja, det kan du godt. Varm det stille og roligt op i en gryde eller et par minutter i mikrobølgeovnen.
  • Hvor mange kalorier er der i en skål risengrød? Det kommer helt an på, hvor stor en skål du har. Som skrevet længere oppe er der 100-150 kalorier pr. 100 gram risengrød.
  • Hvor længe kan risengrød holde sig på køl? Hvis du køler din grød hurtigt ned, så kan den holde en lille uges tid på køl. Gør det gerne i en lufttæt beholder.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering