Rispapirsruller

by Maria
Rispapirsruller

Rispapirsruller med kylling og grønt.

Her får du opskriften på nogle lækre friske rispapirsruller fyldt med en masse grøntsager og stegt kylling.

De friske ruller smager utrolig godt og er et hyggeligt lille aftensmadsprojekt. I kan tage alle ingredienserne med ind til bordet og lade hver person fylde sine egne rispapirsruller. Så kan alle også selv styre hvad de vil have i.

Server rullerne med soya eller måske denne virkelig gode peanutdip.

Rullerne kan også sagtens laves ude ved køkkenbordet og serveres færdigrullede ved spisebordet. Laver du dem på forhånd så sørg for ikke at sætte alle rullerne helt tæt. De kan godt klistre lidt sammen.

Rispapirsruller

Friske forårsruller med grøntsager og kylling.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
10 ruller
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

  • 1 pakke rispapir
  • 300 g kylling
  • 1 håndfuld mynteblade
  • ½ agurk i tynde skiver
  • ½ mango i tynde strimler
  • 1 snack peber i tynde strimler
  • 2 gulerødder i tynder strimler
  • 1 bundt asparges

Fremgangsmåde
 

  • Steg kyllingen på en varm pande med lidt olie.
    Du kan evt. drysse med krydderier, såsom karry og stødt koriander.
    Lad kødet køle af og skær det i mindre stykker.
  • Snit alle grøntsagerne.
  • Avokadoen halveres og stenen fjernes.
    Avokadoen kan skæres i skrællen og tages ud med en ske.
  • Sørg for at alle grøntsagerne ligger klar, så de er lige til at tage og komme i rullerne.
  • Tag en halvstor skål eller en stor dyb tallerken, der er større i diameter end selve rispapiret.
  • Fyld skålen halvt op med koldt vand.
  • Dyp så et stykke rispapir i vandet i et øjeblik.
  • Tag rispapiret op af vandet og læg det på en ren flade.
  • Kom lidt forskellig grønt i og gerne 4-5 mynteblade i hver.
  • Det vigtigste er at fyldet placeres i midten og siderne holdes fri for fyld.
  • Først bukkes siderne ind og derefter rulles papiret sammen.
  • Rullerne "sætter sig" når de har ligget et par minutter.
    Derefter kan de evn. skæres i mindre bidder - hvis det ønskes. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Hvad kan der kommes i rispapirsruller?

Rispapirsrullerne kan faktisk fyldes med stort set alt, så længe de kan rulles sammen. Mulighederne er mange. Kød, fisk, rejer, risnudler og alverdens grøntsager. Du afgøre helt selv.

Men husk altid nogle friske krydderurter. Det betyder virkelig meget for smagen. Ofte bruger jeg koriander eller mynte. Hvis man kan lide koriander, kan de sagtens komme i hele i små stilke.

Men mynten skal plukkes fra stilken og evt. snittes i nogle strimler.

Jeg har efterhånden lavet dem mange gange og i mange variationer. Det er faktisk slet ikke så svært som man umiddelbart ville tro. Når altså først man har “grebet” på dem.

Det er langt fra altid vi kommer kød i hjemme hos os. Vi synes ofte at de mange friske grøntsager smager så godt i sig selv, at det er nok. Og der er jo et hav af muligheder.

Har du egne idéer til fyld, så følg blot fremgangsmåden.

De er faktisk også lækre at serverer som en del af “tapasbordet” med lidt soya til. Så er sådan et par små hapsere til hver, helt sikkert rigeligt.

 

Rispapirsruller

Leave a Comment

Opskrift Vurdering