Rød pesto

by Maria
Rød pesto

Lækker rød pesto.

Her får du opskriften på en super nem og virkelig lækker rød pesto. Smagen er fantastisk og du kan bruge sådan en tomatpesto til mage retter.

Brug for eksempel pestoen til den her lækre pasta med rød pesto.

På tapas bordet både til at smøre på brødet eller dyppe i vil pestoen også være lækker. I din sandwich/pitabrød eller til at vende pestoen i en god salat.

Rød pesto

Lækker hjemmelavet pesto.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
5 dl
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 uger

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 glas soltørret tomater i olie 280 g. inkl. olien i glasset
  • 1 dl olivenolie
  • 30 g mandler
  • 30 g parmesan
  • ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  • Kom alle ingredienserne i en god blender eller minihakker.
  • Sørg for at det er blendet godt sammen.
  • Smag evt. til med salt og lidt ekstra citronsaft og kom pestoen i et glas eller en bøtte med låg.
  • Opbevar glasset på køl.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.

  • Du kan også bruge den røde pesto i disse pesto horn i stedet for den grønne basilikums pesto som du ser i opskriften.
  • Pestoen opbevares på køl i en bøtte eller opbevarings glas med låg. Den kan holde sig mindst et par uger.
  • Pestoen får sin flotte røde farve fra de soltørrede tomater, og de giver en fantastisk smag – derfor også navnet tomatpesto.

 

Rød pesto

2 comments

Helle Andersen 5. juli 2022 - 11:55

Hej Maria

Bruger du også olien fra de soltørrede tomater i opskriften?

Vh Helle

Reply
Maria 7. september 2022 - 16:26

Hej Helle,
Beklager at jeg måtte lade dig hænge uden svar!
Ja det er inklusiv olien fra de soltørrede tomater.
Det ville være ærgerligt at hælde det gode smagfulde olie fra for at tilsætte ekstra.
Hvis man ikke bruger olien som her i opskriften, så er den god at gemme fx til salater.
Til at lave en god olie dressing. 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering