Mættende rødbedesalat med kikærter og spidskål!
Vendt i en skøn dressing med ingefær, honning og citron får du her opskriften på en rødbedesalt med kikærter. Salaten kan serveres som tilbehør til aftensmaden eller som en mættende frokost salat i madpakken. Dressingen giver salaten en skøn og frisk smag.
Opskriften er super nem! Der er bl.a. anvendt kikærter på dåse. Du kan sagtens bruge tørre kikærter, sætte dem i blød (husk det er ca. 16 timer) og koge dem som anvist på pakken. Ofte når jeg sætter kikærter i blød sørger jeg for, at have til 2-3 forskellige opskrifter, da det er en “proces” der tager lidt tid. Det er også en god måde, at planlægge flere måltider til ugens løb. Kogte kikærter kan nemlig sagtens holde sig i en bøtte med låg i køleskabet, i flere dage!
På billedet ses også mine madpandekager med spinat og syltede rødløg. Begge dele smager super lækkert og alle tre ting, kan sagtens serveres sammen!
Du kan også finde flere salat opskrifter lige her!
Rødbedesalat med kikærter
printingredienser
- 1 dåse kikærter
- 2-3 store rødbeder
- 1 stor håndfuld persille, (eller anden krydderurt efter ønske)
- 1/4 spidskål
- DRESSING:
- 1½ cm. ingefær
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. .citronsaft
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. salt og lidt peber
Sådan gør du:
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt
- Skræl og riv rødbederne. Snit spidskålen fint og hak persillen
- Kom alle ingredienserne i en skål og bland det sammen
- Skræl ingefær og riv det. Bland ingefæren sammen med olie, citronsaft og honning
- Vend dressingen i salaten, drys med salt og peber og server salaten. Velbekomme!
ekstra
Det er ikke en salat jeg vil anbefale, at lave dagen før den skal serveres. Dressingen og rødbederne gør at kålen falder sammen. Så vil du forberede salaten, så vent med at vende kål + dressing i rødbederne!
På denne rødbedesalat med kikærter kan du også sagtes drysse saltbagte græskarkerner eller saltbagte mandler. Det smager i det hele taget godt på mange salater. Begge ting er noget jeg ofte har stående i en beholder i køkkenet, så findes der altid lidt lækre toppings til, at drysse på de forskellige retter!