Sukkerfri marcipan trøffelkugler

by Maria
Sukkerfri marcipan trøffelkugler

Lækre sukkerfri marcipan trøffelkugler.

Her får du opskriften på nogle virkelig lækre sukkerfri marcipan trøffelkugler. De er meget nemme at lave.

Trøffelkuglerne får en let smag af rom fra romessens uden at det er for meget. Trøffelkuglerne er lækre bløde indeni, og det passer perfekt med den sprøde skal af chokolade som kuglerne overtrækkes med.

Vil du gerne prøve en anden sukkerfri snack? Så kan du prøve disse sukkerfri romkugler som også er et hit!

Det der gør trøffelkuglerne sukkerfrie er, at jeg bruger en sukkerfri marcipan og en sukkerfri chokolade. Derudover bliver de sødet fra dadlerne, kakaopulver og romessens.

Sukkerfri marcipan trøffelkugler

Lækre sukkerfri marcipan trøffelkugler med romessens og mørk chokolade.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
30 stykker
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 uge på køl

Ingredienser

  • 200 g dadler uden sten, dem fra papæske
  • 100 g sukkerfri marcipan
  • 2 spsk romessens
  • 3 spsk ren kakaopulver
  • 150 g sukkerfri chokolade
  • Evt. frysetørret hindbær eller andet som pynt

Fremgangsmåde
 

  • Fjern sten fra dadlerne.
  • Kom dem i en foodprocessor (eller minihakker) sammen med marcipan, kakaopulver og romessens.
  • Kør det til det har fået en ensartet og blød konsistens.
  • Kom så massen på køl i 30 minutter.
  • Chokoladen smeltes over vandbad.
  • Kuglerne trilles og vendes i den smeltede chokolade.
  • Kom kuglerne på en plade eller stor tallerken med bagepapir.
  • Drys evt. med lidt frysetørret hindbær. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan sagtens anvende marcipan og chokolade med sukker. Det er helt op til dig. Men her har alle dem som ønsker lækre sager uden tilsat sukker også en mulighed for at være med.

De er forholdsvis nemme at lave, hvis man blot har en foodprocessor eller minihakker til at køre det hele sammen i. Når den samlede masse er færdig, skal den lige stå på køl i 30 minutter, indtil at den er kølet godt af, og masse har sat sig.

Når jeg skal overtrække dem med chokolade plejer jeg at smelte chokoladen over et vandbad. Når det er smeltet, tager jeg én kugle af gangen og lægger ned i chokoladen.

Så vender jeg forsigtigt kuglen rundt, indtil at den er helt dækket af chokolade. Så kan jeg nemt tage den op med en gaffel.

Jeg er sikker på at både store og små vil være vilde med dem. Det har de været i min familie.

Mere inspiration til opskriften.

    • Kuglerne opbevares på køl i en bøtte med låg. De kan sagtens holde sig et par uger, hvis I kan lade dem ligge der så længe. Herhjemme har de det med ikke at holde så længe nemlig.
    • Jeg køber sukkerfri marcipan og sukkerfri chokolade i de lidt større supermarkeder. Der har de ofte en afdeling, hvor alle deres produkter uden sukker er samlet. De sukkerfri varianter bliver mere og mere udbredt, så det er heldigvis nemmere at finde, end det var før i tiden.

  •  

Leave a Comment

Opskrift Vurdering