Syltede radiser

by Maria
Syltede radiser

Syltede radiser.

Her finder du opskriften på syltede radiser.

De er super nemme at lave og kan bruges til at pifte mange retter op. Fx på toppen af aftensmaden, på salaten eller måske som tilbehør på tapas bordet.

Radiserne bliver let søde og syrlige og bevarer noget af sprødheden.

Disse syltede rødløg kan også anbefales!

Syltede radiser holder sig fint i op til et par uger i køleskabet.

Det er altid en god idé lige at dufte til maden, hvis man er i tvivl om det stadig er godt nok.

Syltede radiser

Radiser i syltelage.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
1 glas
Frysegnet: Nej

Ingredienser

  • 3 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 2 bundter radiser

Fremgangsmåde
 

  • Eddike og sukker koges op i en gryde.
  • Når sukkeret er opløst, tages det af varmen.
  • Begge enderne skæres af radiserne, de skylles og skæres i kvarte.
  • Radiserne kommes i et glas med et tætsluttet låg, den varme lage hældes over og glasset kommes på køl.
  • Efter et par timer er de færdige. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Radiser er virkelig en skøn sommerlig grøntsag, som er fantastisk i salater. Jeg selv synes det er skønt at bruge radiser i grønne salater og kartoffelsalater i sommermånederne. Eller servere dem som de er fx til pølse- ostebord.

Hjemme hos os har vi dyrket radiser flere gange. Vi bor i en lejlighed og det er en af de sager, som er lidt nemmere at have med at gøre når man planter i mindre plantekasser på altanen.

Der er altså noget hyggeligt, også for de små, ved at prøve og hive sine egne grøntsager op af jorden.

Mere inspiration til opskriften.
  • Vælger du fx at bruge atamon til at skylle opbevaringsglasset af med inden de syltede radiser kommes i – så holder de sig endnu længere på køl. Det er noget som kan bruges til alle slags syltede sager.
  • Du kan også finde mere inspiration til salater, grønt og tilbehør lige her!

4 comments

CK 17. maj 2017 - 19:53

Nøøj, det her kan KUN blive en favorit hjemme i mit lille køkken! Jeg er kæmpe fan af syltede rødløg som jeg anvender næsten alle steder! Tænker at dette er et godt alternativ at veksle med. Og pt er radiserne jo både i sæson og ok billige! Win win! Må på radise-indkøb i morgen! Har du før delt opskriften på den afbillede salat? Den ser virkelig skøn ud! Er det noget du vil dele ?:)

Tak for en rigtig god og inspirerende blog!

Bedste hilsener
CamillaKirstine

Reply
Maria 17. maj 2017 - 21:10

Hej CamillaKirstine,

Tak for din besked!
Jeg er virkelig glad for de syltede radiser og lige så meget syltede rødløg – så du vil da helt klart blive fan af dem her også. 🙂
Salaten er en perlespeltsalat som du finder på første side under “salater, grønt og tilbehør”.
God fornøjelse med radiserne.

De bedste hilsner Maria

Reply
Josephine 7. september 2017 - 11:29

Hey, tak for din finde opskrift, jeg har lige syltet en god omgang radiser, og glæder mig til at smage!
Men kommer i tvivl om det er okay at bruge æbleeddike? Og jeg hældte lagen på da lige den kom af komfuret, vil det gøre nogen forskel? Hvor lang tid kan den holde sig, hvis den forblive uåbnet?

Mvh 🙂

Reply
Maria 2. oktober 2017 - 10:05

Hej Josephine,
Fik du nogensinde mit svar? For jeg kan ikke se det her!
Men hvordan blev dine syltede radiser med æblecidereddike?
Jeg har ikke slev brugt det før til radiserne.
Det er helt fint med lun eddikelage over grøntsagerne og så direkte på køl!
De bedste hilser Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering