Home Iværksætterliv En stor beslutning

En stor beslutning

by Maria

En stor beslutning er taget.

Jeg har taget en utrolig stor beslutning. For mig selv, mit arbejdsliv og ikke mindst mit privatliv.

På nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige om det er den rigtige, måske finder jeg aldrig ud af det. Men jeg har truffet den beslutning som føles rigtig og jeg har 100% fulgt min mavefornemmelse i valget.

Jeg har opsagt mit kontor!

Før at nogen tænker; at det var da godt nok ærgerligt eller øv at det ikke gik. Så vil jeg bare sige; At jeg har det SÅ FINT med det valg jeg har truffet. Faktisk er det en kæmpe lettelse, at jeg endelig har taget det valg.

Det har taget mig flere måneder at nå frem til. Jeg har tænkt og tænkt. Og tænkt lidt mere! Og flere gange har jeg sagt til mig selv, at det nok skulle gå og at det var det rigtige at blive på mit kontor.

Men. Jeg er gentagende gange vendt tilbage til tanken, om det nu også var det rigtige for mig, at beholde kontoret.

En hård tid……

Corona kom ret uventet for det fleste – inkl. mig og min lille virksomhed.

Jeg nåede ikke engang at have en fuld måned på mit nye kontor før at Danmark “lukkede ned”.

Det burde måske ikke have haft en indflydelse på lige præcis mit arbejde, men det fik det!

Hele min plan og drøm om at opbygge et kontor der skulle rumme mange spændende sager faldt fuldstændig til jorden. Bl.a. ville jeg lave et sejt showroom til alle mine sager i webshoppen og opstarte en lille madskole. Altså udvikle på Mad og kærlighed, med alt det jeg ikke kunne hjemmefra min egen lejlighed.

Men alt det blev sat på standby.

Generelt blev der også stoppet for markedsføringsaktiviteter rundt omkring i virksomheder. Og den slags har en kæmpe indflydelse på min indkomst. Jeg lever nemlig også af samarbejdsaftaler med brands. Hvor jeg laver reklamer på min blog/instagram.

Så det blev pludselig en meget presset tid for mig. Og jeg stod altså ikke “kun” og manglede min månedsløn men også indtægter som skulle dække de ekstra udgifter, som jeg havde sat mig i.

Godt nok havde jeg tænkt mig om økonomisk inden jeg skrev under på min lejekontrakt, men jeg havde dog ikke kalkuleret med en Corona situation.

Nu vil jeg gerne lige sige at det her på ingen måde skal lyde som en klagesang. For det er det ikke.

 

De første måneder i Corona tiden….

Det gik ret godt med min lille webshop i de første måneder hvor alle var sendt hjem. Jeg løb virkelig stærkt. Jeg fik sendt utrolig mange pakker afsted.

Jeg synes det var SÅ fedt at mærke, at det arbejde jeg lagde i min webshop, gav pote.

Men flere gange spurgte jeg også mig selv, om det virkelig var det jeg ville!? Altså bruge det meste af min tid på shoppen. Jeg har haft utrolig mange bolde i luften. Og jeg har haft alt for mange arbejdsopgaver til én person.

Jeg har tænkt og tænkt. Og der har været dage hvor jeg ville ønske, at der var en som kom og sagde; det er DET HER at du skal gøre. Men det er der ikke. For min virksomhed er mig og jeg skal gøre det som føles rigtigt for mig.

Samtidigt med, at det er så svært at stå alene med beslutninger og bekymringer. Ja så er det også fantastisk spændende, at kunne forme sin egen levevej og at kunne gå i den retning som føles rigtig.

Men hvad skal jeg så lave?

Jeg kan slet ikke fortælle hvor mange timer jeg har brugt på netop det spørgsmål. Men svaret er ganske enkelt. Jeg skal lave det som gør mig glad og som jeg brænder for.

Madlavning, opskriftudvikling og inspiration.

I en periode hvor alting har været frustrerende, bekymrende og uvis har min lyst til at udvikle opskrifter og skabe mere værdi for min madblog været tæt på 0.

Men nu er lysten kommet tilbage med 300 i timen og det er fantastisk!

D. 31/12-20 er min allersidste dag som lejer af kontoret og jeg vil nyde tiden derovre indtil da.

Men derfra, så fortsætter mit madeventyr i min lejlighed og det har jeg det mere end godt med.

Mit primære arbejde vil være min madblog. I øjeblikket arbejder jeg hårdt for at gøre den mere brugervenlig, opdatere alle opskrifter og indhold, fordi det er en meget vigtig del af at have en succesfuld og velbesøgt madblog.

Ingen af mine valg er tilfældige og jeg knokler løs hver eneste dag!

Hvad med min webshop…

Faktisk er det en brik mit store puslespil som ikke er faldet helt på plads, endnu.

Jeg drømmer om at shoppen skal vokse sig større. Men lige nu er tiden ikke rigtig. En webshop kræver utrolig meget tid og hårdt arbejde.

I fremtiden drømmer jeg (måske) om, at finde en som kan arbejde med min webshop til dagligt. Måske en partner i shoppen, ja hvem ved. En person som har ansvaret og den daglige drift. Èn som bestiller varer hjem, pakker ordrer, er med til marketing aktiviteter og meget mere.

Jeg er i tvivl om hvad jeg vil med min shop, men en ting er sikkert, jeg kan ikke klare alt den daglige drift alene mere.

Så på nuværende tidspunkt bliver shoppen sat meget på standby. Jeg kommer til at sælge en lille håndfuld af varer, bl.a. mine kogebøger, og resten vil ikke være på lager fremadrettet. På ubestemt tid.

Det er vigtigt at kende sin begrænsning og det tror jeg kræver erfaring og tid at lære. Men her er jeg kommet til nu.

Jeg er utrolig glad og taknemlig for alle de erfaringer jeg gør mig. Der er intet på min rejse som jeg fortryder.

 

Puha sikke en lang tekst. Dejligt hvis du læste med hele vejen!

Det har været vigtigt for mig at skrive det her. Det har taget mig meget tid at dele det. Men nu er det nu!

Jeg synes det er vigtigt at dele fordi der er mange som læser med og følger med i hvad der nu rør sig i min lille forretning. Og det skal du have TAK for!

Leave a Comment