Fiskefrikadeller

by Maria
Fiskefrikadeller

Lækre og nemme fiskefrikadeller.

Her får du opskriften på nogle fiskefrikadeller der er milde i smagen og velegnet til hele familien. De er lækre i konsistensen med lidt bid i uden at være alt alt for bløde i farsen.

Dellerne er med få ingredienser og er nemme at lave. Derfor kræver de heller ikke det store indkøb.

Om sommeren kan de fx serveres med nye kartofler, en smørsauce og friske grøntsager. Sådan en portion stegte gulerødder til vil være lækkert.

En gang ovnbagte kartofler og dampet broccoli er også skønt til dellerne.

Fiskefrikadeller

Forberedelses tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
16 stykker

Ingredienser

  • 450 g torsk eller anden hvid fisk
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 håndfuld persille (eller anden krydderurt fx dild)
  • 1 løg i kvarte
  • 2 spsk citronsaft
  • 5 spsk mel
  • tsk salt lidt friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde
 

  • Kom fisken i en minihakker/foodprocessor med salt og kør det på maskinen.
  • Fjern stilkene fra persillen og kom det ned til fisken sammen med løget.
  • Tilsæt også æg og mel og kør det hele til en ensartet masse.
  • Farsen kommes på køl i 30 minutter.
  • Dellerne formes med en ske og steges i olie på en varm pande. Ca. 4-5 minutter på hver side.
  • Du kan også brune dellerne af ved høj varme og derefter komme dem i en ovnfast fad og give dem 10 minutter ved 180 grader. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg vil mene at det er en ret klassisk opskrift. Sådan skal det også være indimellem, specielt hvis der også er mindre børn i huset. Du kan sagtens udskifte torsken til en anden lys fisk. Det er altid en god idé, at bruge den fisk som er i sæson i Danmark.

Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan fx lave asiatisk inspireret fiskedeller, hvis du vil lave et lille tvist af den mere klassiske udgave. Ved at tilsætte friske koriander, chili og citrongræs, så får du endnu mere smag i dellerne.

På fiskedage spiser vi mest fiskefrikadeller, rødspættefileter og andre “almindelige” fiskeretter. Fisk er ikke Josefines stærke side men så længe vi får det og taler om det, så skal det nok blive bedre med tiden!

Vi taler en del om maden, hvad det er jeg laver og hun ser det inden jeg tilbereder maden. Det er jeg sikker på udvikler hendes interesse for at smage på maden. For det vigtigste er nemlig at hun smager på det jeg laver.

Indimellem bliver hun også selv overrasket, hvis hun allerede inden aftensmaden har en forestilling om at hun ikke kan lide det. Men mine fiskefrikadeller – dem kan hun lide og jeg holder det ikke alt for avanceret for hende, så mister hun simpelthen lysten.

1 comment

Jesper Hansen 17. marts 2019 - 18:39

Rigtig fin simpel/gammeldags opskrift hvis man skal lave fiskedeller til nogen som aldrig har prøvet dem før, min partner er nu konverteret og glæder sig til at prøve dem med laks i næste gang

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering