Home MorgenmadGrød Grød med chiafrø og ingefær

Grød med chiafrø og ingefær

by Maria
Grød med chiafrø og ingefær

Grød med chiafrø og ingefær

Her får du opskriften på en simpel grød med chiafrø og ingefær. Netop med et lille friskt twist af ingefær og toppet med den hurtigste rabarber kompot.

Grød kan laves på så mange måder og jeg elsker at kunne variere i smag, udtryk farver og ja – hvad køkkenet nu lige indeholder. Top derfor din grød med det du har lyst til, eller hvad der lige er på hylden.

Grød med chiafrø og ingefær

Grød med chiafrø og ingefær

Grød med chiafrø og ingefær Her får du opskriften på en simpel grød med chiafrø og ingefær. Netop med et lille friskt twist af ingefær og toppet med den hurtigste rabarber kompot. Grød kan laves på så mange måder og… Morgenmad Grød med chiafrø og ingefær European print
portioner: 1 person forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1½ dl havregryn
  • 3 dl vand
  • 1 spsk chiafrø
  • ½-1 cm ingefær, skrællet og revet
  • ½ knsp. vaniljekorn
  • 1 knsp. salt
  • RABARBER TOPPING
  • 2 stk rabarberstængler, i 1 cm. tykke stykker
  • 1 spsk limesaft og gerne lidt skal
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk sukker eller honning
  • lidt vaniljekorn
  • DERUDOVER
  • Kokoschips
  • Kakaonibs, lidt honning, mandler eller andre nødder/frø

Sådan gør du:

  • Kom rabarber, sukker, lidt vanilje, lime og vand i en lille kaserolle kog det op og lad det simre under låg et par minutter
  • Imens koges havregryn, vand, chiafrø, ingefær, salt og vanilje op under omrøring i ca. 5 minutter. Grøden skal bare blive cremet og blød
  • Grøden kommes i en skål og rabarberkompotten kommes ovenpå
  • Tilsidst kommes dine toppings på og grøden er klar til at spise. Velbekomme!

Det er jo ikke altid at vi alle kan følge med i de mest fancy grød overload billeder med 10 forskellige toppings. Det er i hvert fald ikke sådan at mine morgener oftest foregår. Det skal gå lidt stærkere og bliver sjældent så billedevenligt at jeg kan imponere.

MEN jeg synes faktisk at denne grød blev helt fin. Den tog mig virkelig kun 10 minutter at lave og det er jo ikke galt.

Det er ALTID en god idé at have forskellige frø, kerner, tørret frugt mm. i huset. Selvfølgelig af den slags som du bruger af. Så har du nemlig nogle forskellige muligheder i dit køkken, hvis du en dag – ligesom jeg indimellem – står med et halv tomt køleskab.

Du kan sagtens bruge samme fremgangsmåde med rabarberne og bare udskifte med f.eks. æble, pære, mango og meget mere. Alt efter sæsonen og hvad du selvfølgelig har lyst til.

Du kan finde endnu flere grød opskrifter lige her!

Leave a Comment