Home Julemiddag Julesauce

Julesauce

by Maria
Jule sauce

Den bedste julesauce.

Her får du opskriften på en virkelig god julesauce – perfekt til juleaften. Smagen er perfekt afstemt med salt, sødme og den gode runde smag som en god sjat fløde giver.

Saucen er lavet af væsken fra andestegen, lige her finder du opskriften på den lækreste andesteg. Det giver virkelig julesaucen masser af saft og kraft – den kan virkelig anbefales.

Saucen er efter manges mening (noget af) det allervigtigste på julebordet juleaften. Der er delte meninger om hvordan en sådan sauce skal laves, men her får du mit bud på den bedste sauce til julemiddagen.

Opskrifterne på andestegen og julesaucen kan også sagtens bruges til Mortensaften.

Jule sauce

Julesauce

Den bedste julesauce. Her får du opskriften på en virkelig god julesauce – perfekt til juleaften. Smagen er perfekt afstemt med salt, sødme og den gode runde smag som en god sjat fløde giver. Saucen er lavet af væsken fra… Julemiddag Julesauce European print
portioner: Ca. 6 dl forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • Væske fra stegning af andesteg
  • Ca. 2 dl fløde
  • 1 knsp salt og lift friskkværnet peber
  • ½ tsk engelsk sauce
  • 1 spsk ribsgele
  • Evt. lidt maizena

Sådan gør du:

  • Væsken fra bradepanden ved andestegen hældes gennem en sigte og ned i en gryde, smid indmad fra anden ud (nogen spiser det, det gør vi ikke)
  • Lad væsken stå et øjeblik, så vil selve væsken som der skal laves sauce af falde til bunds og al andefedt ligge i overfladen
  • Med en ske tages al fedt fra og over i en skål, der er en del fedt. Man kan sagtens se forskel på selve væsken og fedt. (Nogen bruger fedt til juledagene i stedet for smør på brødet og andre bruger det løbende til at tilberede mad i, i stedet før olie/smør mm. det gemmes bare i køleskabet hvor det vil stivne og blive hvidt)
  • Lad væsken små simre ved middelvarme i ca. 10  minutter. Jo længere tid det får, jo mere vil væsken koge ind og smagen blive kraftigere
  • Tilsæt så fløde, engelsk sauce og ribsgelé, lad det simre nogle minutter og smag saucen til. Vær forsigtig med salten da den engelske sauce er ret salt
  • Du kan evt jævne saucen en lille smule ved at røre lidt maizena ud i lidt koldt vand og piske i saucen

Jeg bruger denne engeske sauce til at forstærke den gode smag fra anden og lave den perfekte julesauce!

Jule sauce

And eller flæskestegs sauce?

Julesauce kan både laves på væsken og fedtet fra and eller flæskesteg. Og det er forskellige traditioner og ikke mindst meninger til hvilken af delene der bruges. OG hvordan det laves.

Men de fleste af os kan nok blive enige om at den bedste smag til sauce bl.a. kommer fra væsken fra kødet. Så sørg endelig for at gemme det, uanset hvilken salgs steg I får.

Hjemme hos os, er der altid både and og flæskesteg til julemiddagen. Men den bedste sauce får man efter min mening af væsken fra anden. Så vores jule sauce er en god andesovs med masser af fløde i. Fløde må man bestemt ikke gå ned på sådan en dag!

Jule middagen.

Find inspiration til andet både traditionelt og mere utraditionel tilbehør og retter der hører til på julebordet juleaften, under kategorien julemiddag.

Her får du et par stykker:

Leave a Comment