Home rejser Kartoffelsuppe med æbler

Kartoffelsuppe med æbler

by Maria

Kartoffelsuppe med æbler

-sponsoret indlæg- For nogle uger siden besøgte jeg en lille by i Nord Tyskland som hedder Stade. Måske du så med fra min Instagram profil hvor jeg delte en del stories derfra! En tur jeg var inviteret til – som indebar en to-dages foodchallenge hvor “modstanderen” var en anden madblogger!

Det var smadder sjovt, hyggeligt og lærerigt at være med!

Vi lavede mad over to dage og den første dag lavede jeg bl.a. en nem cremet kartoffelsuppe med æbler i, som blev toppet med sprøde æblechips! Opskriften kan du finde lidt længere nede i indlægget her!

Æblerne var “hovedpersonen” idet, at vi var taget til Niedersachsen, som er en delstat i det nordlige Tyskland, som bl.a. er kendt for deres enorme æbleplantager!

Turen til Hamborg!

Efter ca. 5 timer i tog fra Københavns hovedbanegård var jeg fremme i Hamborg. I Hamborg skiftede jeg tog og efter en lille time, i det som vi betegner som s-toget herhjemme, så var jeg fremme i Stade.

Jeg er virkelig overrasket over, at det ikke tog længere tid og hvor nemt det er, at komme til Hamborg – hvor man derfra, hvis man ønsker det, nemt kan komme videre til mange hyggelige mindre byer i den nordlige del af Tyskland!

Byen Stade!

Stade er den hyggeligste lille by, hvor de gamle huse og historien virkelig er bevaret med kærlighed. Når jeg besøger andre lande og byer, så elsker jeg simpelthen når man kan fornemme, at historien og charmen fra “gamle dage” er bevaret!

Hvis du måske ligesom mig ikke kender meget til det nordlige Tyskland og gerne vil opleve noget nyt, så har jeg fundet en side hvor du kan læse om aktiviteter i Stade for hele familien!

Her kommer lidt billeder og opskriften på suppen!

De 3 dommere der bedømte vores 3 retter og gav os point!

Kartoffelsuppe med æbler og sprøde æblechips

Kartoffelsuppe med æbler -sponsoret indlæg- For nogle uger siden besøgte jeg en lille by i Nord Tyskland som hedder Stade. Måske du så med fra min Instagram profil hvor jeg delte en del stories derfra! En tur jeg var inviteret til… rejser Kartoffelsuppe med æbler European print
portioner: 4 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

 • 600 g. kartofler, skrællet og skåret i tern
 • 150 g. æbler, skrællet og skåret i tern
 • 1 løg, i tern
 • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
 • 8 dl. bouillonvand
 • 2 dl. mælk
 • 1 dl. fløde (kan undlades og istedet lidt ekstra mælk)
 • Evt. lidt fintsnittet purløg
 • Æbler og olie

Sådan gør du:

 • Sauter løg, kartofler og æbler i en varm gryde med lidt fedtstof
 • Hæld bouillonvandet i gryden, med 1 tsk. salt og lidt peber. Kog suppen under låg i ca. 25 minutter
 • Blend suppen og tilføj mælken/fløden lidt af gangen til suppen har en cremet konsistens. Undlad lidt af væsken, hvis du ønsker en tykkere suppe
 • Smag til med lidt salt og peber og server suppen. Velbekomme!
Sprøde æblechips!

Sådan gør du hvis du ønsker, at toppe suppen med de sprøde æblechips:

 • Sæt en gryde over med ca. ½ liter smagsneutral olie, såsom raps- eller solsikkeolie
 • Skær dine æbler ud i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne ud i tynde skiver
 • Dup evt. æblerne tørre i et stykke køkkenrulle
 • Kom ca. 8-10 skiver æble i den varme olie af gangen. Det er vigtigt at du holder øje med gryden, skiverne skal blive gyldne men ikke for brune. Det går lige pludselig hurtigt – så vær opmærksom. Brug en hulsi eller lignende til at tage æbleskiverne både ned i gryden og op igen
 • Kom de tilberedte æblestykker på et par stykker køkkenrulle og drys straks med salt
 • Fortsæt indtil du har nok med sprøde æblechips og drys ovenpå suppen lige inden servering og evt. med lidt frisk purløg og friske æbletern!
Niedersachen

Dyb koncentration! Maden smages til – det er altid vigtigt!!

Det var nogle hårde og sjove timer. Vi var 2 hold og havde hver en hjælper med hjemmefra!

Det færdige resultat på dag 1. Æblesuppe – asiatisk inspireret karryret med gurkemeje ris – Æbledessert med æble på to måder & is!

 

Den anden madblogger!

Jeg var afsted med Linn fra madbloggen Frk. kræsen. Det er så skønt at få muligheden for at møde andre madbloggere. Linns mad har set på mange skønne madbilleder på Instagram og derudover på Youtube hvor hun laver en masse små madvideoer! Så det var hyggeligt at møde hende og opleve Nord Tyskland med en anden madinteresseret, som jeg selv!

 

Niedersachen

På dag 2 blev vi udfordret på en lokal egns ret som vi selv skulle fortolke ud fra en opskrift!

Kanalen i den gamle del af Stade by!

En lokal restaurant i Stade!

Stade by!

Æbleplantager i Niedersachen:

Der findes mange store æbleplantager som kan besøges. De tilbyder forskellige aktiviteter og oplevelser. Hvis du har lyst kan du herunder se nærmere på dem! Jeg synes at det kunne være fantastisk, at tage sådan en tur med Josefine! For da jeg sad der, på tur i den lille vogn trukket afsted af en traktor – så ville jeg ønske at hun var med. Det havde været en fantastisk oplevelse for hende, at se alle de æbletræer og plukke hendes yndlingsæbler selv!

Jeg har lavet en lille video fra min tur – hvis du skulle have lyst til at se med, hvor vi også besøger en æbleplantage og plukker æbler til 1. dagens mad konkurrence!

 

Æbleplantager med forskellige oplevelsesmuligheder:

Obsthof Matthies, Jork: Apple express, Café, shop, www.obsthof.de

Obsthof Lefers, Jork: Shop, Tours of the farm, Tours of Nordik Edelbrennerei (distillery) as culinary ambassador of Lower Saxony, Picking apples on your own www.lefers.de

Obsthof Ulrike Schuback, Jork: Breakfast and Picnic at the farm, Shop Picking apples on your own www.obstparadies-jork.de

Obsthof Lore Feindt, Jork: Breakfast and Coffee break at the farm, shop www.hofladen-lore-feindt.de

Herzapfelhof Lühs, Jork: public tours of the farm, shop, apple express, Picking apples on your own, hearts on the apples www.herzapfelhof.de

Obsthof Bey, Groß Hove: Tours of the farm and tastings, Picking apples on your own www.günstige-äpfel-altes-land.de/

Leave a Comment