Lasagne med grøntsager og fuldkornsplader

by Maria
Lasagne

Lækker lasagne til aftensmaden

Lækker og familievenlig lasagne til hele familien. Kødsovsen er fyldt med grøntsager, hvilket nemt giver en masse ekstra grøntsager til måltidet. Grøntsagerne er også med til, at give en lækker smag og sammen med den sprøde top smager lasagnen rigtig skønt.

Server en let frisk grøn salat til din lasagne.

Lasagne med grøntsager og fuldkornsplader

Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
5 portioner

Ingredienser

Lasagne

  • 400 g hakket oksekød 3-7% fedt
  • 2 små løg eller 1 stort hakket
  • 3 fed hvidløg presset
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Evt. 2-3 dl vand
  • 1 stor dåse tomatpuré
  • 4 store gulerødder revet
  • 1 broccoli stilk revet
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilikum
  • 2-3 tsk salt og lidt peber
  • ½ pose revet ost
  • olie til stegning
  • Fuldkorns lasagneplader

Bechamelsauce

  • 3 dl mælk
  • spsk maizena rørt ud i 1/2 dl. koldt vand
  • 1 knsp revet muskatnød
  • ½ tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

  • Opvarm en gryde med olie og sauter løg og hvidløg, til de er blevet blanke.
  • Kødet kommes i gryden og brunes af. Tilsæt 1 tsk salt, lidt friskkværnet peber og tomat puréen og steg det yderligere et par minutter.
  • De hakkede tomater kommes i gryden. Det hele blandes godt sammen og til sidst kommes revet broccoli, gulerødder og krydderierne i. (Synes du at kødsovsen virker meget tyk, så tilsæt 2-3 dl vand).
  • Lidt af salten gemmes til når du smager kødsovsen til.
  • Lad kødsovsen stå og simre under låg i 30 minutter. Imens laves bechamelsovsen.
  • Kom mælken i en kasserolle eller lille gryde og opvarm langsomt, (så den ikke brænder på).
  • Kom maizena blandingen i under omrøring (husk at den skal røres op i vandet) og smag til med muskat, salt og peber.  Pisk hele tiden til blandingen er blevet tyk og sluk derefter straks for varmen.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Smag kødsovesen til evt. med lidt mere salt. Hvis du synes den mangler smag kan du altid give den ekstra smag med en bouillonterning.
  • Tag et stort ovnfast fad og start med at komme et tyndt lag kødsovs i bunden.
  • Herefter lægges skiftevis lasagneplader-kødsovs-bechamelsovs og gentag. Lav 3 lag med lasagneplader og afslut med et tyndt lag bechamelsovs.
  • Kom lasagnen i ovnen i 20 minutter.
  • Tag lasagnen ud, kom revet ost på og giv den yderligere 12-15 minutter, til osten er blevet gylden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Er I en familie på 4, kan du evt. lave halvanden portion lasagne. Det ekstra lasagne kan du med fordel fryse ned evt. i portions størrelser. Så har du lidt mad på frost til de ekstra travle dage. Det er bare så nemt, hvis du en dag ikke har tid til, at stå i køkkenet. Jeg er stor fan af de løsninger og gør det ofte i min madlavning.

Du kan sagtens variere dine grøntsager i kødsovsen efter udbudet i dit køleskab, eller hvad du bedst kan lide. kift f.eks. broccolistokken ud med nogle rodfrugter, pastinak eller persillerod.

Da jeg skulle lave lasagne opskriften, måtte jeg se i køleskabet hvad jeg havde af grønt. Jeg havde ikke fået handlet ind til kødsovs, udover det kød jeg nu skulle bruge. Heldigvis har jeg altid masser af grøntsager liggenede på køl.

Jeg håber at du ligeså kan blive inspireret til at bruge ud af det du har.

Personligt synes jeg at det er lækkert, at en kødsovs til lasagne er med grøntsager. Det giver en skøn smag, du skal heller ikke bruge lige så meget kød og så er det jo sundt for os alle med grønt. Derudover så ved jeg, at Josefine får en masse grønt deri. Det er jo en ren win-win!

Du kan finde mere inspiration i hele kategorien aftensmad!

3 comments

Maria 23. maj 2017 - 8:35

Mon den kan laves uden bechamel, da jeg ikke tåler mælk? Og er tilbereddningstiden den samme?

Tak for en super god blog

Reply
Maria 29. maj 2017 - 11:09

Jeg har aldrig lavet lasagne uden bechamel men mon ikke at du kan gøre det! 🙂
Hvis du sørger for at din kødsovs er rigeligt “våd” så din lasagne ikke bliver for tør når den har været i ovnen, så er jeg sikker på at det godt kan lade sig gøre.
De bedste hilsner Maria

Reply
Anonym 31. januar 2020 - 14:26

Jeg har lige brugt havremælk i min bechamelsovs og det gik fint.

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering