Home Livsstil Madplans inspiration

Madplans inspiration

by Maria
Madplan

Madplans inspiration!

Vil du gerne i gang med at lave en ugentlig madplan? Så får du her lidt madplans inspiration til at komme i gang.

Lige her kan du finde mine skabeloner til både madplan, indkøbsliste og en fryser oversigt. De er helt gratis og klar til at printe ud.

Jeg holder meget af at lave madplaner. I en hverdag hvor der også er en masse andet at se til, så kan en ugentlig madplan være en god løsning. Du sparer ikke kun tid men også en del penge på at lave en madplan og så kan du helt sikkert slippe for at handle ind hver dag. Dét er jeg stor fan af!

Se i kalenderen og dine kommende planer for ugen

Jeg tjekker altid mine planer for ugen. Og prøver så vidt det er muligt, at planlægge ekstra nemme retter de dage hvor vi fx har fritidsinteresser. Eller når jeg ved at vi kommer sent hjem, så laver vi måske en gang madder.

Lav en madplan, en indkøbsliste og handel ind fx om søndagen så du er klar til en ny uge!

Lav mindst en ret som holder til to dage

Jeg planlægger altid sådan, at mindst en ret om ugen kan række til to dage. Fx en gang kødsovs. Det letter tiden i køkkenet, i hverdagen og samtidig sparer man også nogle penge, da det helt sikkert er dyrere at lave to forskellige retter.

Lav gerne en frysevenlig ret om ugen

Så vidt det er muligt, så prøver jeg også at lave en ret om ugen som kan fryses ned. Der er altid de dage, hvor man på ingen måde orker at gå i køkkenet, der er et forældremøde, en fritidsaktivitet eller noget helt fjerde som kommer i vejen. Mange retter er helt fine at fryse og kan så bare lige tages op om morgenen inden dagen begynder. Så kommer jeg det ofte i køleskabet og lader det så lige tø op på køkkenbordet en time om eftermiddagen, inden det opvarmes i ovn/mikroovn eller på komfuret.

Boller i karry, lasagne, kødsovs og gryderetter er blandt de retter som jeg altid fryser ned.

Køb færre grøntsager og brug dem i flere retter

Jeg vil anbefale at du laver en madplan hvor du ikke skal bruge mange forskellige grøntsager hver dag. Hellere færre grøntsager. Fx gulerødder på flere måder. Du kan bage dem den ene dag og servere dem som tilbehør til aftensmaden. Den anden dag kan de bagte gulerødder (fordi der blevet lavet ekstra dagen forinden) kommes i en salat og den tredje dag kan gulerødderne rives og kommes i kødsovsen.

Det letter lidt i indkøbet og gør det ofte nemmere at få brugt madden op.

Vil du have mere inspiration til…

  • At bruge samme råvare i flere retter?
  • At planlægge din uge?
  • At forberede køleskabet til en ny uge?
  • Opbevaring af madvarerne i køleskabet?
  • En masse nemme og mange sundere retter?

Så kan du finde det hele i min nye kogebog som du kan læse mere om lige her. Her kan bogen også købes!

Leave a Comment