Mit køleskab

by Maria
Mit køleskab

Mit køleskab & organisering!

Annonce. Indlægget er udarbejdet i samarbejde med AEG.

Mit køleskab har været noget af det som jeg har delt meget af på min Instagram profil. Der er rigtig mange som finder masser af inspiration. Det er skønt og jeg vil da rigtig gerne dele ud af det, som fungerer hjemme hos mig!

For ca. 3 måneder siden fik jeg nyt køleskab. Jeg ved ikke om jeg er den eneste der hænger mig lidt i vaner, så jeg skulle altså lige vænne mig til, at have et helt andet køleskab. At mine madvarer skulle stå anderledes, andre skuffer osv. Jeg kan jo rigtig godt kan lide at have orden i mit køleskab. Men nu er jeg altså bare blevet super glad for det.
Det er super rummeligt og med utrolig mange muligheder. Du kan se køleskabet hos AEG her.

Jeg handler stort ind 1 gang om ugen.

Det er blevet en virkelig god vane. Det gør at jeg får mere overskud i hverdagen og ikke behøves at hænge over køledisken onsdag eftermiddag når jeg egentlig helst vil være hjemme. Jeg har meget færre indkøb og det gør faktisk også at jeg sparer en del penge ved, at undgå alle de impulskøb. Altså det skal der selvfølgelig også være plads til indimellem.

Jeg laver madplan.

Inden jeg handler ind laver jeg altid en madplan til den kommende uge. Nogle uger er den mere udførlig end andre, alt efter hvad der passer ind i vores planer. Men det gør det jo også nemmere at handle ind til en hel uge. Du kan finde mine gratis skabeloner til madplan og indkøbsliste lige her. Dem bruger jeg tit og det giver mig lidt ekstra overblik.

Opbevaring i køleskabet

Når jeg så har handlet ind, pakker jeg alt mit frugt og grønt ud. Jeg har erfaret at det holder sig meget bedre, hvis det ikke ligger i indpakningen/plastik mm. Salat, spinat osv. kommer jeg i bøtter – så holder det sig allerbedst.

Med mit nye køleskab har jeg nu erfaret at mine grøntsager holder sig endnu længere. Køleskabet har “den bedste ventilerende køleskabs teknologi” (skriver AEG). Jeg må da indrømme at jeg var noget skeptisk til at starte med. Men det holder altså!

Det er super når nu jeg handler ind til en uge af gangen. Specielt hvis vi nu ikke når at få spist alt det jeg har indkøbt. Ugens planer kan jo hurtigt ændre sig.

Køleskabet hedder forresten CustomFlex – fordi at man kan rykke rundt på alle kasserne i skabslågen. Så alt efter hvad man vil have stående, så kan man altid selv lave plads til det. Det er jeg virkelig glad for. Derudover er der to klemmer så man kan hænge sine krydderurter op i.

Og så elsker jeg altså, at det har antifrost funktion. Så skal jeg IKKE selv afrime min fryser. Det gjorde jeg ret ofte før i tiden.

Et lille tip til opbevaring!

Lad være med at skylle dine grøntsager, hvis du klargøre lidt til den kommende uge. F.eks. hvis du snitter spidskål og kommer i en bøtte. Vent med at skylle det, til du skal bruge det. Når du så skal bruge en håndfuld til en salat, så skyl det der. Dine grøntsager holder sig meget bedre uden at blive skyllet.

Det er blevet nemmere at holde over overblikket og have alle mine madvarer opdelt i det nye køleskab. Jeg elsker de to store skuffer nederst i køleskabet.

2 comments

Bente Bundgaard Sten 16. september 2019 - 14:57

Det ser godt ud, godt tip med at pakke frugt og grønt ud. Det vil jeg prøve.
Jeg kan lige se, at du har tomater på køl, det gør jeg ikke. Jeg synes, de mister meget at den søde, krydrede smag, når de kommer på køl. Er det en særlig boks, du har dem i?

Reply
Maria 18. september 2019 - 10:48

Hej Bente,
Mange opbevarer ikke tomaterne på køl men det foretrækker jeg. Når jeg handler ind til en hel uge, så holder alting sig bare længere i køleskabet, så det fungere fint for mig. Den der type boks skulle cirkulere luften rundt og holde længere på grønt. Men lige til tomater finder jeg det ikke så nødvendigt. Men bøtterne er fra Sistema.
Og tusind tak for dine søde ord 🙂 Rigtig god dag.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment