LÆKRE pesto horn med frisk mozzarella.
Her får du opskriften på nogle virkelig skønne pesto horn. De er fyldt med en grøn pesto og mozzarella ost som smager fantastisk i. Hornene er lavet på en dej med Tipo 00. Det er en italiensk mel som ofte bruges i pizza.
Disse pestohorn er sprøde i kanten og stadig dejlig luftige inden i. Pestoen og den friske mozzarella får en tilpas lækker smag i de friskbagte horn uden at blive for meget.
Du kan bruge denne hjemmelavede basilikums pesto.
Men man kan også sagtens købe en færdiglavet fra supermarkedet.
Pesto horn
Ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl lunt vand
- 3 spsk olie
- ½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- 400 g tipo 00 italiensk hvedemel
- 10 spsk pesto
- 1 kugle revet frisk mozzarella
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, salt og sukker.
- Bland det sammen og kom melet i.
- Ælt det godt sammen - jeg bruger røremaskine og lader den køre i minimum 5 minutter, så dejen samler sig og du får en luftig dej.
- Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde i 45 minutter.
- Drys mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle til en stor cirkel som er 2-3 millimeter tyk.
- Dejen fylder mere end en almindelig bageplade.
- Smør pesto på og drys osten på.
- Cirklen skæres nu forsigtigt igennem lodret og vandret.
- Du har nu 4 stykker som hver deles i 4 (ialt 16 stykker).
- Fra den brede ende rulles dejen ned til den spidse ende og hornene fordeles på to stykker bagepapir.
- Læg dem så spidsen ligger nedad. Så går dejen ikke op når de hæver og bages.
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) og lad bagepladen blive i ovnen.
- Lad hornene efterhæve i 30 minutter.
- Bag en plade af gangen i 25 minutter.
- Når de er færdigbagt køles de af på en bagerist. Velbekomme!
Hvad er tipo 00 mel?
Tipo 00 er en hvedemel som er malet meget fint. Den bruges ofte i det italienske køkken til at
Melet har et højt glutenindhold. Ved at ælte en dej med tipo 00 godt og længe vil du få en skøn elastisk dej som giver dejlig sprød skorpe og masser af bid i brødet.
Mere inspiration til opskriften.
- De kan sagtens fryses ned. Vil du gerne det så anbefales det, at det gøre så snart de er bagt færdigt og afkølet. Det giver allermest friske pesto horn når de igen tøes op.
- Prøv også opskriften på mine pizzahorn eller de mere klassiske og velkendte pølsehorn.
De vil helt sikkert være super lækre som et indslag til tapas bordet, som en del af en skøn buffet eller måske til brunch bordet. Lige meget hvor de serveres, så er de virkelig et lækkert indslag.
Min datter Josefine har også fået et horn med i madpakken. Der vil de sikkert også være et hit for mange børn.
Du kan også udskifte den grønne pesto med en rød. Husk stadig at komme mozzarella i.
En reaktion
Det virkelig lækre opskrifter du har, nu jeg sendt siden til datter og andre der evt kan få brug for ideer til deres madpakker til de små
Vh sus