Pirogger med kødsovs

by Maria
Pirogger med kødsovs

Lækre pirogger med kødsovs

Her får du en god opskrift på pirogger med kødsovs. De er ganske nemme at lave og du kan også hive dine børn med i køkkenet og lave dem med dig.

Hvis børnene ikke er med på den så er de helt sikkert med på, at få dem med i madpakken. De smager super godt – også kolde.

Lav evt. en stor portion så der er til en masse madpakker og spis dem samtidig til en nem aftensmad med en salat. Piroggerne kan sagtens fryses og så kan du tage en enkelt eller to op ad gangen.

Lav evt. en dobbelt portion, så passer mængderne til kødsovsen nok lidt bedre når du skal handle ind.

 

Pirogger med kødsovs

Nemme og lækre pirogger med kødsovs. Så gode til børnenes madpakker.
Forberedelses tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 48 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • dl lunkent vand
  • 350 g hvedemel
  • 120 g grahamsmel
  • ½ tsk salt

Kødsovs

  • 200 g hakket oksekød
  • ½ løg finthakket
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 stor gulerod fintrevet
  • tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • ½-1 tsk salt og lidt peber
  • Lidt olie til stegning

Fremgangsmåde
 

Kødsovs

  • I en varm gryde med lidt olie sauteres løg og hvidløg af. Kødet tilsættes og brunes godt af, krydres med salt og peber og tomatpureen steges med et par minutter.
  • Gulerødder, hakkede tomater, basilikum og oregano tilsættes og det hele blandes godt sammen.
  • Lad kødsovsen simre i mindst 15 minutter.

Dej

  • Opløs gæren i vandet, kom melet i og ælt det godt sammen (i 5 minutter) og tilsæt salten imens der ælttes. Jeg bruger en røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter, gerne under husholdnings film så fugten holdes i skålen.
  • Når dejen er hævet fordeles den i 14 lige store boller.
  • Drys lidt mel på bordet og rul bollerne flade og runde med en kagerulle, de skal ca. 7 cm. i diameter.
  • Kom 2 spsk. kødsovs i midten af hver cirkel, fold den ene side over den anden og sørg for at kanterne mødes lige ovenpå hinanden.  Fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  • Med en gaffel, trykkes rundt i kanten så piroggerne bliver lukket helt til.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Tildæk piroggerne med et klæde og lad dem hæve 20 minutter.
  • Pensel piroggerne med sammenpisket æg, bag en plade af gangen i 18 minutter. Lad prioggerne køle af på en bagerist.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når jeg laver disse pirogger så er det ofte i forbindelse med at jeg har en rest kødsovs tilbage fra aftensmaden. Det er en super smart måde at bruge resterne på. Eller omvendt, hvis du skal lave pirogger med kødsovs, så lav en ekstra stor portion kødsovs, så har du nemlig til aftensmaden samtidig.

Jeg synes at det er hyggeligt at være i køkkenet. Men jeg synes også at det er skønt, at spare lidt tid der hvor jeg kan.

Du kan lige her finde mere madpakkeinspiration.

Brug også piroggerne til børnefødselsdagen. Det et lidt anderledes alternativ til de mere velkendte pølsehorn. De vil sikkert være et hit.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering