Spaghetti med kødboller – en klassisk ret
De fleste kender til spaghetti med kødboller, i en eller anden form. Min fortolkning her er med økologisk hakket hønsekød og selv kødet kan man variere efter smag. Det er forskelligt hvilket kød man foretrækker og det er nok ikke så ofte at kødbollerne bliver lavet på hønsekød. Men jeg kan godt lide at prøve noget lidt andet og jeg synes faktisk retten er rigtig god!
Ofte skal det lysere kød, såsom hønsekødet her, krydres lidt ekstra for at få smagen rigtig frem. Det hjælper de mange friske krydderurter til. Har du ikke friske krydderurter, så udskift dem med tørre krydderier. Dem har de fleste af os i køkkenskabet.
Jeg synes altid det store dilemma er, “har farsen nu fået nok smag”? Og når først alle kødbollerne er tilberedt, så er det for sent at tilføje lidt ekstra salt eller hvad der nu mangler. Så er du i tvivl om dine kødboller har den smag som du ønsker, så kan du altid lave en lille prøve på panden og smage den først.
Spaghetti med kødboller
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket hønskekød
- 1 stort el. 2 små æg
- 30 g parmesan revet
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 spsk frisk timian plukket fra stilk
- 1 spsk frisk oregano hakket
- 1 spsk soltørrede tomater hakket
- 1½ tsk salt og friskkværnet peber
Tomatsauce
- 1 løg fint hakket
- 2 fed hvidløg
- 4 store tomater
- 1 rød peberfrugt i tern
- 3-4 stilke frisk timian
- 3 spsk tomat puré
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- olie til stegning
Fremgangsmåde
- Kom kødet i en skål med salt, peber og æg og rør det godt sammen.
- Løg og hvidløg hakkes og kommes i farsen og blandes i skålen sammen med resten af krydderierne og de soltørrede tomater.
- Farsen stilles på køl.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Grøntsagerne til tomat saucen skæres og tomaterne blendes sammen med tomatpuré.
- Løg, presset hvidløg, peberfrugt og timian stilke sauteres på en middelvarm pande med olie.
- Tilsæt tomaterne og lad saucen simre videre ved svag varme.
- Form farsen til små kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- De bages i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skal du have pasta til - så sæt din gryde med pasta over nu.
- Smag tomatsaucen til og tag timian stilkene op. Saucen kan blendes med en stavblender, hvis du ønsker en ensartet konsistens.
- Når kødbollerne er færdige kommes de i tomatsaucen.
- Retten kan serveres med alle former for pasta. Drys evt. med lidt høvlet parmesan på toppen. Velbekomme!