Ristede sprøde kikærter med paprika!
Knasende lækre sprøde kikærter. Efter en tur i ovnen med paprika, olie, salt og peber får du disse lækre kikærter.
Du kan spise dem som en snack eller bruge dem som drys evt. ovenpå dine salater! Det er super lækkert!
Kikærterne kan godt holde sig sprøde i et opbevarings glas med låg! Jeg må indrømme, at jeg ikke ved hvor længe de holder sig. Hjemme hos mig så har jeg ikke sådan en portion meget længere end 4-5 dage. Så er det spist! Mums.
I opskriften er brugt tørre kikærter, hvilket kræver at du sætter dem i blød dagen forinden. Du kan godt bruge kikærter på dåse, som bliver drænet og derefter vendt med olie og krydderier. Men du vil ikke opnå helt den samme sprødhed. MEN de smager stadig super dejligt!
Sprøde kikærter
Ingredienser
- 2 dl kikærter
- 3 spsk olie
- 1½ tsk paprika
- 1 tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Kom de tørre kikærter i blød i minimum 10-12 timer - husk at de skal ligge i rigeligt vand, da de suger meget.
- Dagen efter tændes ovnen på 220 grader varmluft.
- Vandet fra kikærterne sigtes fra og de kommes på en bageplade med bagepapir og vendes i olie, salt, peber og paprika.
- Kikærtene bages i ovnen i ca. 30-35 minutter, vend i dem undervejs. De afkøles på køkkenbordet. Velbekomme!
Når jeg laver salater, så sørger jeg altid for at have et sprødt alternativ! Knas, sødt og salt – så har du den perfekte kombination til en lækker salat! Her er de sprøde kikærter det perfekte knasende element!
Du kan se flere opskrifter på salater og tilbehør lige her!
7 comments
Hej,
Jeg prøvede at lave dine kikærter idag, men efter 20min i ovnen, var de nærmest brændt på. Skal de virkelig have 35 min ved 220 grader?
Mange hilsner fra
Betina
Hej Betina,
Jeg har lige testet opskriften igen for at være helt sikker på, at jeg har givet korrekt info.
I min ovn bliver de perfekte efter 35 minutter på 220 grader.
Men jeg har ladet mig fortælle, at ovne kan svinge +/- 20 grader. Så det er måske tilfældet her!?
Jeg kan ikke se hvad det ellers skulle være. Evt. giv dem kortere tid og lavere grader.
Jeg sørger altid for at tjekke dem undervejs og når de er sprøde nok, så tager jeg dem ud! Jeg er ked af, at de blev helt brændte.
Hav en god dag!
Kh. Maria
Da jeg lavede de sprøde kikærter poppede de vildt som popcorn i ovnen – det efterlod noget af en rengøring til mig er det normalt? Har fulgt opskriften punktligt. Pånær det – så smager de bare så lækkert!
Hej Sarah,
Det har jeg faktisk ikke prøvet før og jeg har lavet dem en del gange! 🙂 Kun enkelte knitrende lyde…
Brugte du tørrede kikærter i blød eller dem fra dåse?
Kh. Maria
Haha hvor er det mystisk, at mine så gik så meget amok jeg brugte dem fra dåse.
Skal de ikke koges efter de er udblødt? Dem på dåse er jo også kogt. Og husk at skylle dem fra dåse, for de er kogt i udblødningsvandet.
Angående ovne, så er der enorm forskel på om det er top/bundvarme, varmluft osv. Så der skal man nogen gange prøve sig lidt frem.
Man kan også krydre dem med spidskommen og karry.
Hej Klaus,
Nej i opskriften her skal de ikke koges inden de kommes i ovnen.
Jeg anbefaler heller ikke at der bruges kikærter på dåse i denne opskrift. Så kan de nemlig godt blive lidt bløde i det.
Du har helt ret i, at ovne er meget forskellige – hvilket også gør at resultatet kan variere en smule.
Spidskommen og karry lyder lækkert. Det må jeg prøve en dag.
Tak for din hilsen.
Kh. Maria