Home Livsstil Sunde vaner i dagligdagen

Sunde vaner i dagligdagen

by Maria
Sunde vaner i dagligdagen

Tilbage til sunde vaner i dagligdagen!

-indlæg i samarbejde med Ubberup højskole om de sunde vaner i dagligdagen!

Jeg er “landet” efter en skøn skøn ferie i Thailand med min datter. Hverdagen er allerede i fuld gang igen. Inden jeg tog på ferie planlagde og indstillede jeg mig på, at skulle tilbage til gode rutiner og mine sunde vaner i dagligdagen!

Så ferien er nydt, med is, masser af mad, hygge og lidt flere is!! Og NU vil jeg altså også gerne have mine sunde hverdage igen!

Jeg er meget taknemlig for, at jeg tog beslutningen om at tage 2 lange højskoleophold på Ubberup højskole, inden jeg fik min datter. Jeg lærte utrolig meget om den sunde livsstil, som jeg har taget med mig i mit liv. En livsstil som jeg også lære min datter om. Jeg startede på højskolen fordi jeg skulle tabe mig og havde nok ikke forventet, at det handlede om andet end en “slankekur”! Men jeg tog meget fejl.

For Ubberup står lige dele for motion, kost og personlig udvikling!

De tror på det lange sunde træk, den holdbare sunde livsstil, som man også kan få til at fungere derhjemme! Ubberup mener også, at sundhed ikke kun handler om kroppen. Det mentale skal med, for måske opstår de usunde vaner af kompensation for noget helt andet!? Sådan var det også for mig og vil nok også altid være det!

Derfor er jeg super glad for, at jeg har fået værktøjer fra højskolen, som jeg har brugt derhjemme! Faktisk har jeg også lavet mine 5 spilleregler til den sunde livsstil – dem som jeg altid vender tilbage til efter en mindre sund periode. Måske du kan få lidt inspiration der!

Det personlige

Jeg ved at det ikke altid handler om maden for mig. Ofte mere om overskud, mit energiniveau, om jeg er stresset og hvad der ellers lige rør sig på det givne tidspunkt. Det er SÅ meget det der spiller ind om jeg kan holde fast i de sunde vaner i dagligdagen! Hvis jeg har fået planlagt min uge og har taget stilling til hvordan jeg rent faktisk ønsker at have det, så er jeg allerede et skridt foran. Hvis jeg ikke forholder mig til situationerne og min følelser, så går det altså heller ikke godt for mig! Ubberup har virkelig lært mig, at det ikke kun handler om mad.

At jeg får styr på min kost, gør så også, at jeg får mere overskud og lysten til at være sund.

Min mad

Jeg lærte at planlægge. Finde ud af hvad det er godt for mig. For at jeg ikke “falder i”. Altså at jeg spiser sunde måltider når det er det jeg har mest lyst til. F.eks. ved at jeg ordende mit køleskab da jeg kom hjem fra Thailand. Hold nu op hvor har det været nogle skønne maddage med masser af overskud og godt humør.

Sunde vaner i dagligdagen

Sunde vaner i dagligdagen

Billederne er af mit køleskab på en GOD UGE. Jeg prøver så vidt muligt, at planlægge den kommende uge om søndagen. Lave madplaner og forberede mad i forskellige bøtter.

Jeg opbevarer min mad særskilt og ofte bruger jeg bøtter fra Sistema, du kan se en masse forskellige lige her! Det gør at det kan holde sig i længere tid og kan faktisk godt stå i bøtter en hel uge. Flere har spurgt mig om der er en mening med, at jeg pakker det ud af emballage og kommer det i mine egne bøtter og det er der. Jeg har simpelthen erfaret at flere af mine madvarer holder dig bedre på den måde.

Er der stemning for et mere dybdegående indlæg om hvordan jeg opbevarer det og hvorfor, så skriv meget gerne en kommentar nedenfor. For ellers så lader jeg jer slippe, i hverfald i denne omgang!

Ubberup højskole lærte mig også

…at det var helt ok, at spise 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider hver dag. Vi fik også kulhydrater i form af pasta, ris, kartofler, brød eller andet til hvert måltid. Jeg var utrolig kulhydrat-skræmt inden jeg startede på livsstil højskolen. Efter mange slankekure, så havde jeg lært at brød var en synd! Men vi spiste alt, både onsdagskage og hjemmebagte boller. Vi lærte “bare” at spise i de rigtige mængder. Og jeg tabte altså 15 kilo alligevel!

Jeg lærte som sagt også at være forberedt i mit køleskab og her er et par nemme forslag:

  • Skrællede gulerødder i bøtte med vand eller andre ordnede grøntsager
  • Altid handlet ind til et par forkellige nemme morgenmads løsninger. Du kan læse om forslag til nemme morgenmadsløsninger på farten her!
  • Forberedt madpakken til dagen efter
  • Handlet ind til hele ugen
  • Planlagt sunde og nemme opskrifter – bl.a fra Ubberup kogebøgerne. Bøger som jeg har brugt UTROLIG meget!

Jeg lavede en dag deres minestronesuppe som du kan få opskiften på lige her!

Hvis du har lyst til at læse mere om Ubberup højskole og hvad det er for en størrelse kan du klikke lige her!

18 comments

Winnie 19. april 2018 - 18:20

Jeg er så vild med dit køleskab! Er gået igang med at bruge ideerne siden jeg så din story! Så vil meget gerne høre mere om forberelse og opbevaring!! Tak for inspiration!

Reply
Anonym 19. april 2018 - 18:33

Dit køleskab ser så indbydende ud! Ja tak til mere om opbevaring

Reply
Heidi 19. april 2018 - 19:42

Ja tak til mere opbevaring

Reply
Maja 19. april 2018 - 19:46

Ja tak til mere om opbevaring

Reply
Dea 19. april 2018 - 20:37

Ja tak til mere omkring opbevaring. Jo super smart at pakke det hele ud, og tænker det er meget nemmere at komme til. Men kan alt tåle at lægge sammen? Tænker om noget kan blive dårligt? MVH :):)

Reply
Helle 19. april 2018 - 21:00

Jeg vil også mægtig gerne ‘høre’ mere om dit strukturerede køleskab.
Mvh Helle

Reply
Nana 19. april 2018 - 22:13

Ja tak til mere køleskab!

Reply
Ann-Katrine 20. april 2018 - 7:21

Fantastisk blog du har..vil meget gerne høre mere om det at preppe, da jeg kun lige selv er begyndt

Reply
Kirstine 21. april 2018 - 20:05

Den er jeg virkelig også med på. Hvordan du ‘prepper’ og gode tips hertil. Det der med forberedelse og også om opbevaring 🙂

Reply
Maria 27. april 2018 - 14:57

Hej Kirstine,
Hvor skønt! Det arbejder jeg på at lave mere om 🙂
Rigtig god dag.
Kh. Maria

Reply
Nina Hansen 20. april 2018 - 7:25

Sådan vil jeg også gerne have at mit køleskab så ud . Derfor vil vildt gerne mere om opbering af madvare.

Reply
Nina Hansen 20. april 2018 - 7:28

Ved ikke lige hvorfor der i tidligere kommentar mangler ord .
Nåh, men jeg vil også meget gerne høre om holdbarhedstid, jeg kan nemlig se at du bl.a. også har kogte æg i boks. Hvor længe holder de sig f.eks.?

Reply
Charlotte 20. april 2018 - 16:43

Ja tak til mere info omkring opbevaring
Synes tur mit starter med at være strukturet men ender hurtigt som kaos
Måske hjulpet på vej af pre teen’en herhjemme

Reply
Michelle 20. april 2018 - 17:29

Ja tak til indlæg om opbevaring af mad

Reply
Connie Frank 20. april 2018 - 20:04

Hej.
Jeg vil meget gerne høre mere om din opbevaring i køleskabet. Mangler tips og tricks 🙂
Kh Connie

Reply
Maj 21. april 2018 - 11:05

Ja tak. Det ville være skønt. Du kommer altid med så god inspiration

Reply
Maria 6. maj 2018 - 19:32

Hej Maj,
Hvor er det skønt at læse! Jeg er glad for at kunne inspirere 🙂
Jeg håber at du har kunne bruge de efterfølgende indlæg som jeg har skrevet om emnet.
Kh. Maria

Reply
Anonym 24. april 2018 - 20:16

Ja tak til mere om opbevaring

Reply

Leave a Comment