Tapas inspiration

by Maria
Tapas inspiration

Lækker tapas inspiration.

Reklame for Lidl.

Her får du en masse lækker tapas inspiration og nogle skønne opskrifter til en hyggelig tapasaften.

Tapas er bare altid en god idé ikke sandt? Det er noget som man altid kan bruge lidt mere inspiration til.

Jeg elsker at sidde længe over maden, med små nemme/lettere retter. Gerne sammen med min familie eller et par veninder – god vin og en masse hyggesnak. Så bliver det altså ikke bedre!

I opskrifterne nedenfor har jeg brugt flere af produkterne fra WH serien. Det er en række kvalitetsprodukter som udviklet i samarbejde med kokken Wassim og Lidl.

Jeg synes at det er nogle rigtig lækre produkter og så til en fornuftig pris, hvor jeg er sikker på at de fleste kan være med. Alle produkterne kan du finde i Lild.

I mine opskrifter har jeg brugt følgende fra WH serien:

  • Wassim Økologisk friskost naturel
  • Wassim Økologisk lufttørret spegepølse
  • Wassim Økologisk hel kylling
  • Wassim Økologisk sortbyg hele kerner
  • Wassim Økologisk manitobahvedemel
  • Wassim Mayonnaise med timian

Du kan se produkterne og priserne lige her.

Nedenfor får du inspiration til flere tapasindslag. Noget af det findes opskrifterne på og andet er blot anrettet med tilbehør i skønne farver.

  • Små kuvertbrød med manitobamel
  • Pølse – olievn – rødløg – cherry tomater
  • Flødeost med frisk basilikum
  • Kyllingesalat med timian mayo og svampe
  • Kernesalat med honningbagte gulerødder og sennepsvinaigrette

Tapasinspiration

Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
4 personer

Ingredienser

Kyllingsalat

  • 1 Wassim Økologisk hel kylling
  • l vand
  • 2 løg i grove stykker
  • 2 gulerødder i grive stykker
  • 5 lauerbærblade
  • 250 g champignon i kvarte
  • En klat smør
  • 2 spsk frisk timian hakket
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 150 g Wassim Mayonnaise med timian 1 glas
  • 100 g cremefraiche

Kernesalat

  • 1 dl Wassim Økologisk sortbyg hele kerner ukogte
  • 1/4 spidskålshoved fintsnittet
  • 4 store gulerødder skrællet og i grove stykker
  • ½ rødløg i fine skiver
  • 2 spsk honning
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk salt og lidt peber

Flødeostcreme

  • 1 bøtte Wassim Økologisk friskost naturel 150 g
  • 100 g cremefraiche
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • ½ tsk Dijonsennep
  • 1 knsp salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

Kyllingsalat

  • Skyl kyllingen og kom den i en stor gryde med vand, løg, gulerødder og lauberbærblade.
  • Lad kyllingen koge i 1½ time - vend den rundt i gryden undervejs. Med en gaffel kan du tjekke og kødet er lyserødt, hvis det er tilfældet så giv kyllingen 20 minutter mere. Du kan også sagtens slukke for gryden og lade kyllingen trække deri i en time.
  • Kyllingen tages op af vandet og kommes i et fad og afkøles lidt. Når kyllingen er til at røre ved pilles alt kødet af og kommes i en skål.
  • På en varm tør pande steges champignonerne af, efter nogle minutter kommes en klat smør ved, ½ tsk salt, lidt peber og den friskhakkede timian.
  • De stegte champignon kommes i skålen til kyllingkødet.
  • Til sidst røres mayo og cremefraiche sammen med 1 tsk salt og lidt peber og cremen vendes i kylling og champignon. Anret det i en skål og stil det på køl indtil maden skal serveres.

Kernesalat

  • Kog kernene efter anvisning på pakken.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft). Kom gulerødderne på en bageplade med bagepapir og vend det med 1 spsk honning, 1 spsk olie, ½ tsk salt og lidt peber. Bag gulerødderne i 15 minutter - der skal stadig være bid i.
  • Imens laves dressingen. Rør dijonsennep, 1 spsk honning sammen i en lille skål og tilsæt 2 spsk olie. Til sidst tilsættes citronsaft. (på den måde vil din dressing ikke skille).
  • Anret kålen på et mellestort fad, fordel de bagte gulerødder, rødløg og kernene derpå. Hæld dressingen over og pynt gerne med en håndfuld frisk basilikum. Drys med lidt salt og peber på toppen.

Flødeostcreme

  • Friskost naturel og cremefraiche blandes sammen i en skål med basilikum, Dijonsennep, salt og lidt peber. Smag cremen til og så er den klar til servering.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Ofte skal der ikke så meget til, bare man lige gør lidt ekstra ud af anretningen – inden det serveres. Fx ved at bruge nogle pæne serveringsfade eller brædder som på mine billeder.

Jeg kan godt lide at anrette maden i mindre skåle. Både fordi at det ser pænt ud og så er det også nemmere at sende de forskellige skåle rundt på bordet.

Pølse og andet pålæg ser også super fint ud på et lille stykke bagepapir med lidt grønt til. Så kan man ligesom dele maden lidt op, selvom det ligger på et samlet bræt.

Jeg kan rigtig godt lide at pynte med lidt krydderurter. Her har jeg brugt timian og basilikum. Det er super fint på maden og så kan det sagtens spises som det er. Lidl har altid er virkelig godt udvalg af krydderurter – det er super lækkert.

HUSK!

Når du koger en hel kylling – at gemme fonden (altså kogevandet). Det kan du bruge til suppe, sovser og meget mere. Når du har plukket kyllingen, så kog skroget i væsken gerne en time mere, så får du ekstra god smag frem. Jo mere du koger væsken ned, jo mere smag får du i fonden.

tapas

Tapas

Leave a Comment

Opskrift Vurdering