Home Køkken tips Ting at lave i køkkenet

Ting at lave i køkkenet

by Maria
Ting at lave i køkkenet

Ting at lave i køkkenet

Her får du forskellig inspiration til ting at lave i køkkenet. Mange skal de næste uger være hjemme. Og hvis ikke du har taget arbejdet med hjem, så kan du her finde lidt inspiration til ting at lave i køkkenet.

Måske er det nu at du har tiden til at få ryddet op i skabe og skuffer. Se hvad der ligger i fryseren – aller bagerst. Eller tiden til at få lavet lidt forskellige lækkerier som kan fyldes i fryseren. Til madpakkerne, lidt andet hjemmebag eller aftensmadsretter.

Måske det også er nu, at du skal prøve at lave en surdej. Mulighederne er mange, hvis du har fået lidt ekstra tid derhjemme.

Jeg har samlet lidt forslag til dig!

Lav mad til børnenes madpakker

Udnyt tiden og planlæg lidt af de kommende madpakker. Det gøres helt sikkert bedst ved at inddrage børnene. Ikke nok med at I vil få en hyggestund ud af det og lidt sjov kvalitets tid – så inddrager du også børnene i deres egne madpakker. Der kan sagtens være god lærring i køkkenet.

hjemmebag er altid godt at have i fryseren. Du kan fx være:

Ryd op i dine skabe og skuffer

Alle skabe på en gang kan hurtigt blive ret uoverskueligt. Men start med et par stykker. Fx dem med mad. Så er de også klar til brug når der skal laves en masse madlavning.

Tag alt ud på køkkenbordet og skab et overblik af indholdet. Nu kan du tjekke datoer, evt komme maden i bøtter og stille det tilbage i skabet på en mere overskuelig måde.

Fx kan du opdele maden i konserves, sager til bagværk, morgenmadsprodukter mm.

Gennemgå fryseren og lav mad ud fra den

Du kan få lavet nogle frysevenlige retter. Det er den slags som kan lette hverdagen og de ekstra pressede dage.

Det kan være:

Derudover har jeg tidligere lavet dette indlæg hvor du finder en masse forskellige retter som er frysevenlige!

Få overblik i fryseren

Du kan fx printe denne skabelon “I fryseren” og få et overblik i din fryser. Hæng den på køleskabet eller opslagstavlen. Så har du nemt et overblik over fryseren indhold, efter at der er kommet styr på den.

Her kan du fx skrive x antal portioner kødsovs. Pizzasnegle eller hvad det nu skulle være at I har liggende.

Tip til at undgå madspild

Erstat nogle af råvarerne i opskrifterne med det som du i forvejen har derhjemme. Hvis du fx skal lave en stor portion kødsovs og der skal bruges en masse gulerødder men du har squash, så brug det i stedet. Og suppler evt med røde linser i som noget af kødet. Server bulgur til boller i karry i stedet for ris – hvis det er det I har.

Skal I have kartoffelmos men ikke har så mange kartofler så suppler med fx broccoli, blomkål, pastinak, knoldselleri. Og husk at også stokken på en broccoli kan bruges!

Forsøg at være lidt kreativ med de forskellige råvarer. For maden kan sagtens blive god og skøn alligevel – uden at følge en opskrift fra punkt til prikke.

Lav en surdej

Find en af de mange skønne surdejs vejledninger på google. Det tager ca. 4-5 dage at lave en god surdej og derefter kan du bage de skønneste brød og bagværk uden gær.

Jeg kan desværre ikke give dig min lille surdejs vejledning endnu.

Leave a Comment