Go Back
+ servings

Manitoba boller

Lækre boller som tilbehør til aftensmaden.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
12 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 200 g mælk
  • 50 g vand
  • 40 g smør
  • 20 g sukker
  • 16 g gær
  • 25 g olivenolie
  • 10 g salt
  • 430 g manitobamel
  • Ekstra olivenolie til formene
  • Flagesalt til toppen

Fremgangsmåde
 

  • Smelt smørret.
  • Bland vand, mælk, smør, olie, sukker og gær sammen.
  • (Husk det ikke mere være mere end fingervarmt når gærret tilsættes).
  • Kom melet i og ælt det sammen.
  • Brug gerne en røremaskine og lad den køre i 5 minutter.
  • Alternativt god håndkræft og rigeligt med æltning.
  • Tilsæt salt imens der æltes.
  • Lad dejen hæve 1 time i en skål beklædt med husholdningsfilm.
  • Dejen formes til 12 boller.
  • Bollerne kommes i muffinsforme, gerne af silikone, som er smurt med rigeligt olivenolie.
  • Lad bollerne hæve lunt i 1½ time.
  • De skal hæve op til mindst dobbelt størrelse.
  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Klip et lille kryds i toppen af hver bolle.
  • Kom lidt olivenolie på toppen og drys med flagesalt.
  • Bollerne bages i 15 minutter, tages ud af formene og afkøles på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed