Go Back
+ servings

Julebrød

Lækkert julebrød med remonce, marcipan og ingefær.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 45 minutter
1 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 1,25 dl mælk
  • 30 g smør
  • 1 æg
  • 20 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 200 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel, eller fx. grahamsmel
  • 4 g salt

Remonce

  • 80 g brunfarin
  • 80 g blødt smør
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 80 g marcipan revet

Derudover

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde
 

  • Mælken kommes i en skål sammen med sukker, og gæret smuldres i.
  • Ægget piskes i skålen.
  • Begge typer mel og kardemomme kommes i skålen og æltes sammen på røremaskine i ca. 5 minutter.
  • Inden dejen er helt færdigæltet tilsættes det bløde smør og salt.
    Når dejen har samlet sig om dejkrogen er dejen færdig.
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde, i en time.
  • Det bløde smør blandes med brun farin, stødt ingefær og kanel.
    Marcipanen rives og kommes i remoncen.
  • Når dejen har hævet færdig rulles den ud på et meldrysset bord.
    Til en stor kvadrat på ca. 40 x 40 cm.
  • Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber.
  • Rul dejen sammen til en stor pølse.
  • Del den i to ved at skære ned i midten på den lange led.
    Så du har 2 lange stykker.
  • Saml den ene ende, ved at trykke dejen sammen og buk enden ind under sig selv.
  • Uden at hive i de to stykker dej snoes de om hinanden.
    Den anden ende lukkes sammen og bukkes på samme måde.
  • Kom et stykke bagepapir i en brødform på ca. 28 x 12 cm. og læg brødet i.
  • Lad brødet efterhæve i 40 minutter under et klæde.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Brødet pensles med et sammenpisket æg og bages i ovnen i 30 minutter.
  • Når det er færdigbagt tages det ud af formen og afkøles på en bagerist.
    Skær først i det når det er afkølet. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed