Mælken kommes i en skål sammen med sukker, og gæret smuldres i.
Ægget piskes i skålen.
Begge typer mel og kardemomme kommes i skålen og æltes sammen på røremaskine i ca. 5 minutter.
Inden dejen er helt færdigæltet tilsættes det bløde smør og salt.Når dejen har samlet sig om dejkrogen er dejen færdig. Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde, i en time.
Det bløde smør blandes med brun farin, stødt ingefær og kanel.Marcipanen rives og kommes i remoncen. Når dejen har hævet færdig rulles den ud på et meldrysset bord.Til en stor kvadrat på ca. 40 x 40 cm. Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber.
Rul dejen sammen til en stor pølse.
Del den i to ved at skære ned i midten på den lange led.Så du har 2 lange stykker. Saml den ene ende, ved at trykke dejen sammen og buk enden ind under sig selv.
Uden at hive i de to stykker dej snoes de om hinanden.Den anden ende lukkes sammen og bukkes på samme måde. Kom et stykke bagepapir i en brødform på ca. 28 x 12 cm. og læg brødet i.
Lad brødet efterhæve i 40 minutter under et klæde.
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
Brødet pensles med et sammenpisket æg og bages i ovnen i 30 minutter.
Når det er færdigbagt tages det ud af formen og afkøles på en bagerist.Skær først i det når det er afkølet. Velbekomme!