Go Back
+ servings

Gateau Marcel

Det er ingen tvivl, det her ER verdens bedste chokoladekage!
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade, gerne rigtig god chokolade
  • 200 g smør usaltet
  • 200 g sukker
  • 8 hele æg, eller tilsvarende pasteuriserede (140 g æggeblommer og 160 g æggehvider)
  • 140 g æggeblommer og 160 g æggehvider

Fremgangsmåde
 

  • Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad sørg for at smørret kun lige akkurat er smeltet og tag så skålen af varmen - det skal være fingervarmt.
  • 100 g sukker og æggeblommer piskes luftige i en anden skål.
  • Chokolademassen hældes langsomt ned i æggeblommerne, mens der vendes i massen med en dejskraber.
  • Pisk æggehviderne hvide og skummende tilsæt 100 g sukker og piske videre indtil hviderne er helt stive.
  • Vend forsigtigt halvdelen af hviderne i chokolade blandingen, brug en dejskraber og pas på med ikke at vende luften ud af hviderne.
  • Hviderne er med til at gøre cremen luftig.
  • Vend så den sidste halvdel i chokoladeblandingen.
  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Tag en springform ca. 24 cm. og læg bagepapir i bunden og luk ringen om, så bagepapiret stikker ud i siderne.
  • Smør kanten rundt med lidt smør.
  • Hæld ⅔ af massen i formen og gem resten i køleskabet.
  • Kagen bages i 30 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af.
  • Når kagen er helt afkølet kommes resten af massen ovenpå og kagen stilles på køl i fryseren, mindst i nogle timer. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed