Kanelsnegle med dadelfyld
Sukkefrie kanelsnegle bagt som en kage med fyld af dadler og kanel.
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 45 minutter minutter
15 snegle
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2 dage
Dej
- 40 g gær
- ½ dl olie
- 1½ dl mælk
- 1 dl vand
- 1 æg
- 470 g hvedemel
- 4 spsk flydene honning
- ½ tsk kardemomme
- 1 knsp salt
Fyld
- 150 g dadler, dem fra papæske
- ½ dl vand
- 50 g smør
- 3 tsk kanel
Dej
Start med at fjerne sten fra dadlerne og læg dem i blød i en skål med ½ dl vand.
Lun mælk og vand i en lille kasserolle til det er “fingervarmt”.
Kom væsken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, honning og olie og bland det godt sammen.
Mel, kardemomme og salt kommes i og æltes godt sammen. Har du en røremaskine skal dejen have mindst 5 minutter på mellemhastighed.
Dejen skal slippe kanterne så er den rigtig god og får en blød og lidt “te-bolle” agtig konsistens.
Kom husholdningsfilm på skålen og et klæde og lad dejen hæve i en time
Kom dadler med vandet, smør og kanel i en minihakker eller brug en stavblender og blend det til en ensartet masse.
Kanelsnegle kage
Drys mel på bordpladen og dejen. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud.
Dejen skal skal være ca. ½ cm. tyk og ca. så stor som en bageplade. Når den rulles ud må den gerne blive lidt bredere vandret og lidt kortere lodret.
Dadelblandingen smøres ud på hele overfladen og derefter rulles dejen fra kanten tættest på dig og hen til anden ende.
Brug en god skarp kniv til at skære “pølsen” i 15 stykker og om sneglene i en bageform med bagepapir.
Husk at vippe enden af dejen på sneglen ind under selve sneglen, inden den lægges i formen. Så undgår du at de går op under bagningen.
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
Sneglene efterhæver 30 minutter. De pensles med mælk og bages i 30 minutter. Velbekomme!
Udskriv