Go Back
+ servings

Kanelsnegle med dadelfyld

Sukkefrie kanelsnegle bagt som en kage med fyld af dadler og kanel.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 45 minutter
15 snegle
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2 dage

Ingredienser

Dej

  • 40 g gær
  • ½ dl olie
  • dl mælk
  • 1 dl vand
  • 1 æg
  • 470 g hvedemel
  • 4 spsk flydene honning
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knsp salt

Fyld

  • 150 g dadler, dem fra papæske
  • ½ dl vand
  • 50 g smør
  • 3 tsk kanel

Fremgangsmåde
 

Dej

  • Start med at fjerne sten fra dadlerne og læg dem i blød i en skål med ½ dl vand.
  • Lun mælk og vand i en lille kasserolle til det er “fingervarmt”.
  • Kom væsken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, honning og olie og bland det godt sammen.
  • Mel, kardemomme og salt kommes i og æltes godt sammen. Har du en røremaskine skal dejen have mindst 5 minutter på mellemhastighed.
  • Dejen skal slippe kanterne så er den rigtig god og får en blød og lidt “te-bolle” agtig konsistens.
  • Kom husholdningsfilm på skålen og et klæde og lad dejen hæve i en time
  • Kom dadler med vandet, smør og kanel i en minihakker eller brug en stavblender og blend det til en ensartet masse.

Kanelsnegle kage

  • Drys mel på bordpladen og dejen. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud.
  • Dejen skal skal være ca. ½ cm. tyk og ca. så stor som en bageplade. Når den rulles ud må den gerne blive lidt bredere vandret og lidt kortere lodret.
  • Dadelblandingen smøres ud på hele overfladen og derefter rulles dejen fra kanten tættest på dig og hen til anden ende.
  • Brug en god skarp kniv til at skære “pølsen” i 15 stykker og om sneglene i en bageform med bagepapir.
  • Husk at vippe enden af dejen på sneglen ind under selve sneglen, inden den lægges i formen. Så undgår du at de går op under bagningen.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Sneglene efterhæver 30 minutter. De pensles med mælk og bages i 30 minutter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed