Sundere bananbrød
Et lækkert svampet sundere bananbrød med meget lidt tilsat sukker.
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
1 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 1978
- 2 modne bananer
- 3 æg
- 3 spsk rørsukker
- ½ dl raps olie
- 1 tsk vaniljesukker
- 1½ tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
- 70 g grahamsmel
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- 1 knsp salt
- 50 g hasselnødder
Ovnen tændes på 180 grader.
Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen i en skål.
Bananerne moses og blandes i skålen sammen med olien.
Alle de tørre ingredienser blandes i skålen, du kan med fordel sigte det i for at undgå klumper. Vend det hele sammen.
Rist hasselnødderne på en varm pande, lad dem køle af og fjern hinderne. Hak nødderne groft og vend dem i dejen.
Dejen kommes i en rugbrødsform ca. 12x28 cm. beklædt med bagepapir.
Bananbrødet bages i 40 minutter. Lad det afkøle på en bagerist. Fjern først bagepapiret når brødet er kølet af. Velbekomme!
Udskriv