Go Back
+ servings

Græskarkernestykker

Boller med græskarkerner og havregryn.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
10
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage
Kalorier: 237

Ingredienser

  • 25 g gær
  • dl kærnemælk
  • dl vand
  • 3 tsk sukker
  • 100 g græskarkerner
  • 130 g havregryn
  • 300 g hvedemel
  • 6 g salt

Fremgangsmåde
 

  • Opløs gær i kærnemælk og vand.
  • Bland kerner, havregryn og sukker i.
  • Tilsæt hvedemel og ælt godt i 3-4 minutter. Gerne på røremaskine. Tilsæt salt.
  • Kom husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve i 45 minutter.
  • Drys lidt havregryn på køkkenbordet, kom dejen ud på havregrynene og drys græskarkerner på toppen.
  • Del dejen i 10 lige store stykker. Brug evt. en dejspatel. Du skal ikke forme til boller. Kom stykkerne på et stykke bagepapir.
  • Lad stykkerne hæve under et klæde i 45 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) og lad bagepladen blive i ovnen.
  • Tag den varme plade ud af ovnen, hiv bagepapiret med bollerne ned på og bag dem i 20 minutter. Lad bolllerne afkøle på en rist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed