Go Back
+ servings

Sukkerfri romkugler

Kakaokugler lavet på dadler.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
24 stk.
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 uger

Ingredienser

  • 15 dadler, de bløde fra papæske
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandler, afskallede
  • 3 spsk kakaopulver
  • 2 tsk romessens
  • ½ dl vand
  • Kokosmel, kakaonibs, hakkede mandler, tørret hindbær mm. til at trille kuglerne i

Fremgangsmåde
 

  • Kør havregrynene i foodprocessor/minihakker til det er helt fint.
  • Tilsæt mandlerne og kør på maskinen til ønsket konsistens.
  • Jeg foretrækker at mandlerne er hakket meget fint.
  • Fjern stenene fra dadlerne.
    Kom dem i hakkeren, sammen med kakaopulver og romessens.
  • Kør maskinen og tilsæt løbende vand.
  • Det kan godt sidde lidt fast men så løsnes massen med en ske og lidt vand kommes i.
  • Massen skal være ensartet og tyk.
  • Smag til og kom evt. mere romessens og kakao i. Det er en smagssag hvor meget.
  • Stil massen på køl i 20-30 minutter, så er det nemmere at trille til kugler.
  • Vend kuglerne i kokosmel eller hvad du ønsker. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed