Go Back
+ servings

Æblegrød

En skøn og mild grød med æbler og vanilje.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
1100 g
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 3-4 dage

Ingredienser

  • 1 kg æbler skrællet og i tern
  • 50 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • dl vand

Fremgangsmåde
 

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små tern.
    Sørg for at der er 1 kg. når de er skåret ud.
  • Kom æbletern, vand, sukker og vaniljekorn i gryden og kog vanlijestangen med.
  • Lad blandingen koge op og lad det simre til æbleternene er blevet møre og bløde.
    Det tager ca. 10 minutter.
  • Brug en stavblender til at blende blandingen kort.
    Her styrer du selv hvor fin grøden skal være. Jeg foretrækker den lidt grov.
  • Smag grøden til.
    Hvis den er meget syrlig så giv den lidt ekstra sukker og et kort opkog igen så sukkeret smeltes.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed