Æblekage
En lækker svampet kage med æble, kanel og marcipan.
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
9 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
- 125 g blødt smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 50 g havregryn
- ½ dl mælk
- 170 g marcipan
- 1½ tsk vaniljesukker du kan også bruge ½ vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- 300 g æbler gerne syrlige
- 2 spsk kanel
- 2 spsk sukker
Tænd ovnen på 185 grader (varmluft).
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen.
Derefter kommes de tørre ingredienser og mælken i dejen.
Marcipanen rives og vendes i dejen.
Kom dejen i en bradepande med bagepapir på ca. 25 x 25 cm.
Skær æblerne i tynde både og fordel på toppen af dejen.Giv dem et lille tryk ned i dejen. Drys med kanel og sukker og evt. lidt mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 30 minutter.
Lad kagen afkøle en smule og server med en god klat kold cremefraiche. Velbekomme!
Udskriv