Go Back
+ servings

Æblekage

En lækker svampet kage med æble, kanel og marcipan.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time
9 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • ½ dl mælk
  • 170 g marcipan
  • tsk vaniljesukker du kan også bruge ½ vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • 300 g æbler gerne syrlige
  • 2 spsk kanel
  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 185 grader (varmluft).
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen.
  • Derefter kommes de tørre ingredienser og mælken i dejen.
  • Marcipanen rives og vendes i dejen.
  • Kom dejen i en bradepande med bagepapir på ca. 25 x 25 cm.
  • Skær æblerne i tynde både og fordel på toppen af dejen.
    Giv dem et lille tryk ned i dejen.
  • Drys med kanel og sukker og evt. lidt mandelflager.
  • Bag kagen i ovnen i 30 minutter.
  • Lad kagen afkøle en smule og server med en god klat kold cremefraiche.
    Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed